Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brumi1024

    veterán

    válasz poli27 #2004 üzenetére

    nem olvassa be a qr kódot - Ezzel meg nem talalkoztam. De figyelmeztet, ha nem jo plate-et allitottal be a slicerben, ami mentett mar meg par hibatol, mert hasznalom az osszes elerheto plate-et (Engineering, Cool Plate, High Temp Plate, gyari textured PEI, Energetic smooth/textured PEI).
    texturált lemezt nem szereti - Konkretan semmi dolog nincs ezzel, csak dob egy figyelmeztetest, hogy nincs first layer scan.

    Szerintem a panaszok nagy resze arrol szol, hogy tobbet varnak a lidartol, mint ami valojaban. De a PA kalibralast eleg jol csinalja, a spagetti erzekeles szinten megfogott mar par hibat nalam, szoval sok kenyelmetlenseget nem latok a P1P-hez kepest. Viszont kifejezetten igenyesen dobozolt, alapbol hardened alkatreszekkel jon, sokkal jobb a kezelofelulet, kamera, SoC sebesseg, stb. AMS nelkul egyenfuggo, hogy megeri-e az X1 (joval kevesebb melo van vele, ha ABS/ASA/egyeb hoigenyes anyagot akar valaki nyomtatni), ha viszont AMS kell, akkor szerintem mindenkepp (komboban).

    [ Szerkesztve ]

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz poli27 #2004 üzenetére

    Pont ahogy brumi írja. Nincs ezzel gond. A kódokkal nekem sem volt sose. A nem gyári lap meg más dolog, de nyomtattam rá kódot és simán bevette. Még első réteg tesztet is csinált és nem reklamált. Ez most a POE lapnál volt.
    A kódhoz mellékelnek stl-ben pozíciónálot. Én az egyszerűbb utat választottam. Fölé tettem egy gyári lapot és megvolt a pozíció.
    A gyorsabb alaplap, az érintős színes kijelző szintén tetszik.
    Ha nem lenne AMS, akkor nem lenne gond a PLA, PETG sem, mert levenném a tetejét és kész. Vagy az is megoldás, ha valakinek sok helye van és nem rá, hanem mellé teszi. De szerintem akár alá is lehetne elég hosszú csővel.
    Ha meg a tetejére megy, nyomtatható hozzá pár megoldás.
    Az ágy görbülete viszont sokkal durvább. Egyelőre leszedtem a szalagokat és megint meder. 0,4 mm fölött van az eltérés a közepe és a széle között. Ennek ellenére képes rányomtatni. És nem lesz görbe. Sőt, az egyik PLA-nál pont úgy tűnik, hogy az ellenkező irányba hajlott kihűlés után.

    @JaniS: Ha X1C-et veszel, akkor AMS-sel érdemes. 100€-t spórolsz. Illetve lehet, hogy többet is. Csak ezért, nem másért. Ha viszont tényleg csak PLA és PETG a cél, akkor a P1P-vel többet spórolsz és még egy AMS is belefér abba a keretbe, mint csak egy X1C.
    Nem akarlak rábeszélni az AMS-re, de nagyon jól zár és 4 szín belefér. A tekercsek nincsenek a szabad levegőn. Ha meg szárítóba tennéd, akkor abban kell cserélgetni és nem is mindegyik zár olyan jól. 4 szárító olcsóbb lenne, de, ha nem zárnak úgy....
    Az X1C felajánl szárítási lehetőséget. Még nem próbáltam. Meg olyan tekercsen is kell lennie az anyagnak, ami bírja azt a hőt. Tehát PLA-ból nyomtatott tekercset nem biztos, hogy célszerű betenni szárításra a nyomtatóba. Legalább is nem közvetlenül az ágyra.
    Az AMS hátránya, hogy meg kell nézni, milyen tekercset vesz az ember. Nem minden megy bele méretileg. De lehet bele nyomtatni másik belsőt, csak akkor át kell építeni. Vagy lehet nyomtatni áttekercselőt, ami elég jól működik. Egy magyar ember tervezte. Én inkább ezt választottam, minthogy szétszedjem az AMS-t.

Új hozzászólás Aktív témák