Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Tomika75 #272 üzenetére

    Van rá P1P kamera, áprilisban lesz a Bambu EU boltjában kitben a led csíkkal [link] .
    Szerintem nem érdemes megvenni. A kamera csak a nyomtatás figyelésére jó 0,5 frame/sec-el működik, és csak az adtt helyi hálózaton belül. Sokan tesznek rá Wyze vagy blink kamerát, én pl. blinket és azzal bárhonnan látom a telefonomon. LED csíkhoz meg úgy is neked kell házat nyomtatni, tehát rendeltem Aliról 5V LED csíkot, abból levágok kb. 10 cm-et, nyomtatok hozzá fillérekből egy házat és meg is van. Ezek filléres dolgok a nyomtatóhoz.
    Házat nyomtathatsz magadnak kb. 70 dkg PLA-ból olyan színben, ami neked tetszik és a pc átlátszó oldallapokat és ajtót megrendelheted az MKI Plexi Kft.-től, kiszállítva kb. 30 E Ft-ért méretre vágva és fúrva.
    A Lidar az első réteget és a pressure advance-ot állítja be minden nyomtatás elején. Ezt mint írtam, a P1P-ben manuálisan egyszer kell (lehet) megtenni gyártónként és anyagtípusonként, elmeneted a profilt és többet ehhez nem kell nyúlni, nyomtathatsz az adott anyaggal, csak a profilt ne felejtsd el hozzáállítani a szeletelőben :) .
    A színes kijező meg szép, de hát a mostani "kis" kijelzőt is alig használom, mert mindent lehet vezérelni a PC-ről vagy telóról wifin keresztül, nem sok szükség van rá, szinte csak az első indításkor.
    Én az AMS-el még várok, amíg kijön a javított 2.0 verzió, mert azért van vele elég sok probléma, ha nem Bambu orsókat használsz benne, meg egyébként is időnként kicsit összekuszálja a szálakat. Ez nem saját tapasztalat, de a fórumokon sokféle hibát írtak már, aminek egy része nyilván user error, de nem olyan stabil még, mint ahogyan a Prusa színváltója sem, az MMU2S, még túl sok gondozást és odafigyelést igényelnek.
    Szóval a P1P egyszerűbb de ezért rugalmasabban fejleszthető és könnyebben kiismerhető.
    De mindez csak az én véleményem, neked kell döntened, neked mi éri meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák