Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz valeno #29009 üzenetére

    Szia, facebook csoportok, hogy ne itt offoljunk:
    https://www.facebook.com/groups/270877334206668
    https://www.facebook.com/groups/majdnemmezitlab
    https://www.facebook.com/groups/barefootcipoadasvetel
    https://www.facebook.com/groups/677722582951840 ez nemzetkozi
    A youtube-on is sok info van, talalsz melette is meg ellene is, nezz bele mindket oldalba.

    Negyedorat gondolkodtam azon, hogy mit valaszoljak, ami erdemi valasz neked, nem instaban-olnak a marshmallow-sok (peace ✌️), es nem omlenges.

    Par dolgot azert valaszolok, meg hatha rakeres valaki.

    Aztan megis a random szemelyes anekdota es az omlenges maradt :) Hatha 1-2 embert motival, hogy utana olvasson.

    A cipok tenyleg mashogy neznek ki, nemelyik tenyleg ronda, bar a cloud-marshmallow vonal is eleg velemenyes, meg oke, hogy megszoktuk a hegyes alkalmi cipoket, de azok meg mennyire termeszetellenesek mar.
    Cipomarkak:
    https://www.xeroshoes.eu
    https://www.vivobarefoot.com/ illetve jo allapotu felujitott darabok https://www.revivo.com
    https://www.groundies.com
    A csoportokban sokan probalgatjak az olcsobbakat amazonrol meg aliexpressrol.

    BP 13-ban szivesen megmutatom az en 46-os vivoimat (primus trail 2 FG aqua, primus knit lux feher bor, tracker decon FG 2) es xeroimat (HFS, Zelen, Kelso feher bor, Prio, Mesa trail) vagy az asszony 38-39 vivo, xero, groundies, BeLenka meg ki tudja meg mijeit 😅 (o teljesen lecserelte a magassarku topankait is)

    Nekem lapos a boltozatom es a bokam meg van sullyedve es dolve befele. Nem sulyosan, de hatarozottan. Kicsit tulsulyos vagyok 193/112, tehat az a fajta, akire ranezel es az jut eszedbe, hogy ez biztos szetveri a terdet, ha megmozdul gyalog. Es bar a porckorongjaimmal gond nincs, de kopottak, voltak mar fajdalmaim.

    5+ eve csak BF cipot hordok, panaszom nincs, es a labboltozatom egyertelmuen jobb lett es a bokamat is jobban tartom. Futogatok heti 1x5k (fele-fele rekortan es aszfalt) es rendszeresen turazok, sziklas helyeken is.
    Nyilvan van atszokas, ami nehezebb, ha csak kulso motivaciod van. Nyilvan nem kezdhetsz el a betonon ugyanugy jarni, mint egy Hokaban. Nyilvan ne kezdj el ugyanugy futni betonon, mint a Hokaban. Eleinte figyelni kell a jarasra, kulonben oda fogod verni a labad 🤷 es faradtan szet fog esni a futas is es a jaras is. A gerincedre nyilvan figyelsz es nyilvan mesz orvoshoz amugyis.
    De meg lehet csinalni, en sokkal halkabban, puhabban setalok a vekony talpu csillapitas nelkuli cipoimben, mint nalam sokkal kisebb emberek, visszhangos belterben nagyon jol hallatszik, meg nem remeg alattam a korfolyoso. Es mar nem kell ra figyelnem.
    Es szerintem mindennek jot tesz (boka, terd, gerinc), ha termeszetesebben jar, nem valami instabil rugalmas vastag valamin, vagy egy keskeny merev szoritoban. Persze meg kell erositeni a labadat, ha sokat mesz betonon.
    Atallashoz mondjak az Altra-t, amik szelesek es nincs sarokemelesuk, de parnazottak. Nekem kimaradtak, en elkezdtem nem sarokra erkezni abban a cipomben, ami eppen volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák