Új hozzászólás Aktív témák

  • dave_gahan

    aktív tag

    Üdv, bluetooth hangszórót keresek, max 30 ezerig, ár/érték arányban a lehető legjobbat. ;] Kiindulási alapnak ott van a háztartásban feleségem JBL Charge 2-je, aminek már 1 évesen szaródni kezdett az akksija, így leginkább a konyhában, röghöz kötötten (folyamatosan bedugott töltőkábellel) szórja a decibeleket. A hangzása egyébként pöpec. Most egy hordozható és frissebb társat keresek nyaralóba, ide-oda hurcolásra.
    Millió tesztet olvastam és videót néztem az aktuális kínálatról...és persze e topicban is rákerestem egyes típusokra. :)
    Alapvetően arra jutottam, hogy a JBL azért nem csak a neve miatt drágább, hanem tényleg telten, dinamikusan, a részleteket nem elfedve, megfelelő arányú középpel/magassal szólal meg, emellett úgy adja a mélyeket, hogy az nem nyomja el az összképet (mármint a bluetooth hangfalak kategóriájában). Viszont én most nem akarok 45-50 ezret kifizetni (a Charge 4-ért, nem beszélve a Charge 5 belépő áráról...) Főleg, h tegyük hozzá, ennyiért már lehetne nem mono hangfalakat is kapni... :DDD
    Először a Tronsmart-okra figyeltem fel. De hamar letettem róluk. A T6 Plus Upgraded Editionről sok tesztelő jókat írt, de a videókból fejhallgatóval is simán hallatszódik, h egyszerűen tompa, nincs karaktere, pláne ha összehasonlító teszten szerepel pl. egy Charge-dzsal... A T6 Max nagyon tetszett volna, de a basszusa mindent elnyom, tragédia. :O Arról nem beszélve, h sok user írt ennél a márkánál alapzajként jelentkező "sistergésről". Néztem a Lamax-okat, szintén jó a sajtója a cseh gyártónak, de ahogy néztem ezek tulképpen Tronsmart-ok más köntösben... :F
    Sencor: nem rosszak, de a kínálatból egyedül a 6800-nak vannak megfelelő számú és milyenségű hangszórói ahhoz, h jó hangja legyen, 33 ezer körül az ár/érték arány sem rossz, de eléggé nagy, bumszli, ennél azért kisebbre gondoltam (+ a Bluetooth 5 se lenne rossz 4.x helyett). A kistesó 6400 "jóságáról" igazából nem vagyok meggyőződve.
    Soundcore: rengetegen esküsznek a Motion+-ra, szimpi is lenne, de a kialakítása miatt inkább beltérinek és kevésbé hordozhatónak gondolom. Plusz igazán jó hangzást csak az appjához tartozó EQ állítgatásaival produkál. Eléggé új a Motion Boom, kültérre dedikálva, jó mélyekkel, de a duruzsoló basszuson és a csilingelő magason kívül gyakorlatilag nincs középtartománya. Valamint az egyébként hasznos fogantyúja problémás helyen van, ha a hangfalat a tv elé szeretném tenni. Ja igen, nem írtam a tervezett használatról: összejöveteleken asztal közepére helyezve, amúgy tv elé alkalmankénti csatlakoztatáshoz.
    Ódákat zengenek még a Blitzwolf BW-AS2-ről, tényleg úgy tűnik, h kategóriájában tisztességes hangja van. A design-ja sem rossz, emiatt viszont nagyon különböző hangzása van, a poziciónktól függően. Valamint kültéren kicsit kevésnek tűnik a 2x5w magas. Plusz viszonylag régebbi darab (B4.2, micro usb).
    Még esetleg a Sony SRS-XB33 lehet képben... :K

    Szóval kicsit tanácstalan vagyok. Ha tudtok javasolni alternatívát, akkor szívesen veszek minden ötletet.
    A Sencor 6800-ról van vkinek saját tapasztalata?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák