Új hozzászólás Aktív témák

  • rizso

    addikt

    #picalert Tronsmarkt T6 vs Mega

    Először T6-ot rendeltem, tetszett is nagyon, de nem hagyott nyugodni, hogy milyen a Mega, így pár nap múlva megrendeltem azt is. T6 hangja egy kicsit szellősebb, a magas valamivel jobban "csilingel", viszont nincsenek igazán szép mélyei, inkább a bluetooth hangszórókra jellemző pattogás ez, mint igazán mély hangzás. Ezzel ellentétben a Megának nagyon szépek a mélyei, a közép is tisztább, viszont a magas egy kicsit háttérbe szorul, legalábbis a T6-tal összehasonlítva. T6-ban az nem tetszett, hogy nagyon rezonál az egész cucc, leraktam az asztalra, és vibrált tőle minden, de mély ettől nem volt. Mega meg sem mozdul, nagyon stabil, nem remeg-rezeg, mégis erőteljes. Az elhelyezés ezeknél is nagyon fontos, főleg a Mega esetén, ugyanis ha jó helyre rakjuk, nagyon kellemes, "nagyfiús" hangzást is ki lehet hozni belőle. Hangerő tekintetében a Mega hangosabban tud szólni, bár megjegyezném, hogy igazán jó hangzást max 60-70%-os hangerőig kapunk, onnan már csak hangosak, de a hang egy kicsit szétesik mindegyiknél. Ha nem próbálom ki a Megát, akkor a T6-tal is tökéletesen elégedett lennék, de így a Mega nyert :) Egyébként a T6 kicsit JBL Charge-hoz hasonlít hangzásban, míg a Mega inkább a BOSE Soundlink sorozatára emlékeztet - bár a JBL-t meg a BOSE-t is csak áruházakban tesztelgettem, emlékek alapján hasonlítom a hangzásukat, nem face to face.

    Korábban említettem, hogy ha a Denon Envaya mini és a Xiaomi Mi közé esne valamelyik hangzásban, akkor nyert ügy lenne. Most azt mondom, hogy ha a Denon és a Mega egy árban lennének, akkor is a Mega mellett döntenék - és ezt többen is így tennék, akik hallották egymás mellett a kettőt (ráadásul a Denon 3-4 órás üzemideje is kevéske a Tronsmartokhoz képest).

    Összehasonlítottam a Harman/Kardon Go+Play minimmel is a Megát, de kicsit fölöslegesen, mert előtte is tudtam, hogy nagyon nem egy liga a kettő - se árban, se méretben, se hangzásban. Viszont párom nem hitte el, hogy a Mega szálltással volt 13k, azt hitte szivatom, és megint elszórtam kütyüre 50k-t.

    Aki 20k alatt akar nagyon jó BT hangszórót, az szerintem mindegyikkel nagyon jól jár, de részemről a Mega a best buy ennyi pénzért :)

    Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | Huawei Sound prémium bluetooth hangszóró

Új hozzászólás Aktív témák