Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Kedves Fórumtársak!

    Hosszas gondolkodás, olvasás és személyes benyomások/igények után kiválasztottam azt a BT hangfalat, ami a leginkább elnyerte a tetszésemet. Múlt héten megérkezett a Vifa Oslo.
    Ezúton is köszönöm a segítséget Ati1979, Lami66, Williamgrant!

    Ezzel a kis beszámolóval csupán a véleményemet szeretném leírni, illetve annak segíteni aki esetleg gondolkodik az alábbi hangfal megvételén.
    Szándékomban sem áll márkákat pro/kontra minősíteni, ha összehasonlítom más hangszórókkal, azt azért teszem mert kerestem azt a hangzásvilágot ami a nekem a leginkább hallgatható.
    Számomra a zene semlegessége vagy pontosabban természetessége volt a fontos. Azt szeretem viszont hallani amit az előadó megálmodott. Itt kezdődtek a nehézségek, mert a BT hangfalak nem ebbe az irányba mozdultak. Én készségesen elfogadom, hogy valakinek a zenei ízléséhez a dominánsabb basszus áll közelebb.
    Kipróbáltam itthon Tronsmart T6-ot az olcsóbb kategóriából. JBL Charge 4-et, HK Onyx 5-öt. Noha a HK szépen szólt (volna) de a túlságosan domináns mély minden egyéb részletet elvitt.
    A sok pozitív visszajelzés miatt így marad végül a Vifa Oslo.

    Igyekszem összefoglalni a hangszóró pozitívumait:

    -Hangzás. Ezt a legkönnyebb és egyben a leghezebb leírni. Mert tízféleképpen jellemezhetném, hogy mennyire jól szól, az sem írná le pontosan, hogy milyen döbbenetes a Vifa hangja. Végletekig részletező. Nagyon tiszta magasak, testes közép és közel sem tolakodó, de ha kell masszív mély. A hangnak van dinamikája és tere de mégis könnyed. A vonós, fúvós hangszerek olyan testesen szólalnak meg, hogy érezni a jelenlétüket. A hangját nagyon jó hosszú távon is hallgatni, közel sem fárasztó és minden műfajjal jól boldogul. Több BT hangfalat hallgattam, de a Vifa ebben egészen más szintet képvisel.
    - Alacsony hangerő. A másik kritikus pont számomra. Alacsony hangerőn is élvezhető, dinamikus zenét ad. Náhány szálékonyi hangerőtől összeáll a zene egy egésszé és a hangerő 80-90%-áig ezt tartja is. Nagyon alacsony hangerőn is kellemes, meleg, analógos hangzású hangot ad.
    - Hangerő: Bőven elgendő otthoni/kerti zenehallgatásra, kisebb társasághoz akár fő akár háttérzenének. 50-60%-nál nem is kellett feljebb venni.
    - Egyéb: Még éppen hordozható a készülék. Talán méretben és súlyban ez a határ. (2,5kg) Masszív a felépítése, külön piros pont a szövetborítás. A BT kapcsolat nagyon erős, 2 fallal elválasztott lakásban is vette a jelet. Nagyon hosszú akku idő.(12óra)

    Hátrány:

    -Az ára. Sajnon nagyon-nagyon vastagon fog a dánok ceruzája.
    -Vezetéknélküliben csak BT kapcsolatot tud. (Ha valaki wifit szeretne, neki hátrány)
    -Gyári telefonos applikáció botrányosan rossz

    Nyilván egy rétegtermékről van szó /nagyrészt az ára miatt is/, hiszen nem egy kalsszikus party hangfal. Nem fogjuk horgászáshoz magunkkal vinni, vagy kerti munkára. Viszont ha a tiszta, precíz, testes hangzást keressük –már alacsony hangerőn is- és lehetőségeink megengedik, hogy megvegyük a készüléket, akkor nagyon-nagyon sok kellemes órát fogunk vele tölteni és nagyon rövid idő alatt a szívünkhöz nő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák