Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • carl18

    addikt

    válasz carl18 #14040 üzenetére

    Találtam egy videót amiben egy fazon lebont egy amerikai márkájú hangszórót. Márka azonos, csak gyártatják kínában és amerikában is egyaránt. A Fő különbség szerintem hogy ha az amerikai tönkre megy javítható. A Videó alapján elég jól látszodik is az Amerikai jobban rakta össze. :K Ez alapján ha valóban tartosabb minőségi termékeket akarunk vissza kéne hozni a gyártást. Lehetne europának saját hangszóró gyára, és akkor kína nem tudni innen onnan lecsalni alkatrészeket.

    Meg azért kéne egy hang teszt is pontosan hány százalék különbség jön ki, na meg egy teszt hogy mennyire tartos. 5 év múlva melyik kezd el mállani tartos használat mellet. :K

    Speakers Chinese vs American
    Kár hogy a gyártók nem közlik mennyi is egy hangszóró gyártási költsége, vagy hogy milyen hatással van is van a környezetre.
    Például arra emlékszem kínába nincs olyan szígorú környezetvédelmi előírás.

    [ Szerkesztve ]

    Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

  • silver10

    aktív tag

    válasz carl18 #14040 üzenetére

    Jogos. A neodímiummal pont elég baj van. Mérgező pora van és idővel lebomlik, ha levegővel érintkezik az alkalmazott ötvözete, akkor gyorsan. Ezért nikkel-réz-nikkel rétegü házba teszik. Nem valami bizalomgerjesztő. 80°C felett meg már elveszti a mágnesességét.
    A régi hifi korszakból sokan megismerhették, hogy a németek, skandinávok, angolok, amcsik milyen jó minőséget gyártottak. Aztán kiszervezték az extra profit miatt sok gyártónál a távolkeletre. Lett jó és árnyékos oldala egyaránt. Sajnos sok európai nagy multú cég vesztét, vagy sorvadását eredményezte. De azért még vannak belőlük a bluetoorh fronton is.

Új hozzászólás Aktív témák