Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Na, hirtelen lett élet. :DDD

    Az a kártya engem is érdekelne, hogy milyen fajta hibák kiszűrésére képes. :R

    Btw, délután voltam apáméknál vendégségben, ahol van az élettársának egy ősrégi Acer Travelmate 233XV-je. Kb. 10 (!) percbe tellett, amíg felállt rajta a Windows XP (azt hiszem, a teljesen gyári rendszer, még csak SP1 (!) sincsen rajta, viszont talán soha nem is volt ez a gép netre kötve), igaz, utána meg teljesen használható. Amúgy annyi változtatás van rajta, hogy a gyári 256 MB RAM-ról 1 GB-ra van bővítve a memória.

    Jövő hét közepén azt hiszem, elcsaklizom egy napra, lesz itt egy komplett szétszerelés, sűrített levegővel kifújás, újrapasztázás, lemeztöredezettségmentesítés, CC Cleaner-rel való registrypucolás (azért látszik, hogy vannak mindenféle ősi programmaradványok a gépen, pl. egy 2004-es ECDL tanfolyamhoz valami segédprogram meg ilyenek), SP2-SP3 telepítésről meg vírusirtó futtatásról nem is beszélve (pendrive-on azért kerülhetett rá).

    Szerintem azt a Cerkát is cserélem majd neki Pentium 4-M-re (256 -> 512 kByte L2), meg azt a valószínűleg 4200rpm-es, 30 GB-os vinyót is cserélem neki egy ghostolás után egy 80 GB-osra.

    Ha van még ötletetek, ne tartsátok magatokban. Noha nagyon régi cucc, iszonyatosan masszívan van összerakva (nem csak Acer-t, hanem már-már Thinkpad-eket megszégyenítően jól), szerintem még érdemes ennyit rászánni.

    *
    A témára visszatérve, Victorinox bicska mindig van nálam. :) Mondjuk ami szerintem muszáj, hogy legyen ilyenkor még az embernél, az egy ilyen dokkoló.

    Igazából azért kezdtem el törni a fejemet ezen, mert mostanában elég sokat szenvedtem egy barátom gépével (és még mindig nincs megoldva, bár azt hiszem, a látszólag ugyan működő táp lesz a ludas, mert minden mást már kicseréltem körülötte). Amíg nincs PC-je, a srác addig egy haldoklófélben lévő 12" PowerBook-on netezik, amelyiknek a helyrerakása lesz a következő kihívás. Már csak azért is, mert a slot-in optikai meghajtója elnyelt egy lemezt és nem hajlandó kiadni... :)

    Oké, tudom, hogy ezek nem Budapest-specifikus témák, de valahol el kell kezdeni. ;]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák