Új hozzászólás Aktív témák

  • zizzenet

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítsetek nekem, legyetek szívesek. Radeon 9800 Pro videókártyám van.Sokáig a 4.12-es Catalystot használtam (előtte még korábbiakat, de problémák voltak, így jutottam el ehhez), ellenben az utóbbi időben (kb. egy éve) már ez sem teljesen kielégítő. Alapvető problémám, hogy szinte minden játékban a füst effekteknél rettenetesen belassul a vetítés, és amúgy is képes kicsit megakadni különböző fényjátékoknál vagy mozgalmasabb szcenikák esetén, jóllehet alapvetően jól működik. Néhány játék azonban kifejezetten örülne valamely 5.x Catalyst drivernek, ellenben az én kártyám, úgy látszik, egyáltalán nem szereti ezt a szériát. Bármelyiket is telepítem föl (5.1-5.12), sok játék elkezd beakadozni, ''laggolni'', némelyik akár hosszú percekre is megáll. Ugyanezek a játékok a 4.12-essel elfelejtik ezt a dilit, de akkor megint előjönnek a füst és az egyebek okozta hátráltató jelenségek. Érdekes azonban, hogy az 5.x driverekkel, ha a játék éppen hajlandó jól futni, ezek a füst és társai okozta beakadások megszűnnek, sőt a kép is valahogy szebbnek tűnik. Vagyis érezhetően praktikus volna ezt a sorozatot alkalmazni.
    Nem értem, miért nem férnek össze a kártyám és ezek a driverek. Jelenleg ott tartok, hogy egy-két játékonként más-más driver kellene, bár az 5.x példányok ritkábban tűnnek megfelelőnek, tény ugyanakkor, hogy némely játék kifejezetten igényelné.
    Van valami beállítás a driverben, amit alkalmazni kell ahhoz, hogy ezek a problémák nagyrészt megszűnjenek? Általában mindent hagyok ''default'' helyzetben, bár a Catalyst A.I.-t ''normal'' szintre emelem, illetve bekapcsolok némi szűrési optimalizációt is (anizotropikus és még valami varázslatos nevű lehetőség). Ezek okozhatnak efféle gondokat?
    Segítsetek, legyetek szívesek, ha tudtok.
    Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák