Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zizzenet

    csendes tag

    válasz mikk2000 #1014 üzenetére

    Na, tegnap este órákon keresztül cserélgettem a drivereket, módosítgattam a beállításokat, és, azt hiszem, sikerült valamit találnom.
    Először is feltettem a Catalyst 6.1-et, utána gyorsan az 5.13-at. Elindítottam velük az egyik renitens játékot, a Black & White 2-t. Alig tudom leírni, mi történt. Borzalmas látvány volt. Textúradarabokat dobált szerteszét a képernyőn, összevissza jelentek meg az árnyékok, és kezelhetetlenül beakadt a program. Egy ideig azt hittem, már csak egy reset segíthet. Féltettem a kártyám, ezért gyorsan le is szedtem mindkét drivert. A többivel már nem születtek ennyire szörnyű eremdények.
    Nos, az 5.x-es meghajtók esetén észlelt ''laggolás'' megszűnni látszott, ha a driverben kikapcsoltam a
    - PCI Write,
    - PCI Read és az
    - AGP Write opciókat, ez utóbbi volt, úgy tűnik, a kulcsfontosságú beállítás. Sőt mintha kicsit gyorsultak is volna bizonyos játékok ezáltal. Amint az AGP Write opciót bekapcsoltam, az akadozás azonnal megkezdődött. Hangsúlyozom, ez az 5.x-es driverek esetén tűnt problémának - és megoldásnak.
    Mivel azonban akadt olyan játék, aminél ez a széria továbbra is lassulást okozott (nem olyat, mint eddig, valamiféle programspecifikus összeférhetetlenség volt), visszatettem szokásos módon egy régi drivert, de most nem a 4.12-est, hanem a 4.11-est, és ott is kikapcsoltam a fenti három opciót. Egyelőre működőképesnek tűnik a dolog, remélem, a sebességek sem romlanak.

    Őszintén szólva nem tudom, mire jó az AGP Read és AGP Write opció. Baj, ha az utóbbit kikapcsolom? És miért javíthat ez nálam az 5.x-es driverek teljesítményén sok játék esetében?

    Köszönöm a segítséget.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák