Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • R0GERIUS

    tag

    válasz westlake #39512 üzenetére

    Félig egyetértek, félig nem.
    Abban egyetértek, hogy az esetek többségében a WU jól működik, viszont 2 drivert inkább mindig kézzel telepítek: GPU és Chipset.

    Utóbbit nem igazán lényeges frissíteni pár kivételtől eltekintve (de nyilván amikor telepítem, akkor az alaplap gyártó oldalát preferálva igyekszem a legfrissebbet feltenni), ugyanakkor Intel Skylake/Coffee Lake és AMD AM4/AM5-nél is láttam, hogy félmunkát végzett a WU és nem telepített fel 1-2 PCI vezérlőt, amitől észlelhetően és mérhetően lassabb volt az NVMe SSD kezelés (ismeretlen eszköz volt és nem talált a WU hozzá drivert, pedig a platform egyik esetben se volt a legújabb (kivéve az AM5-öt)).

    GPU-nál pedig ha nem integráltról beszélünk, akkor túl gyakran végez félmunkát a WU. Asztalinál nem szokott ebből gond lenni, de laptop esetében annál inkább, mert sokszor az alvási dolgokat elcseszi.

    Ennek ellenére viszont mindenhol máshol jó a WU és sokszor felesleges kézzel nekiesni a többi driver-nek.

    Bárcsak viszont megcsinálná az MS, hogy ha már támogatja újonnan az alaplap által triggerelt driver telepítőt, akkor arra is adhatna egy ugyanolyan felugrót, hogy szeretnéd-e a GPU és Chipset drivert kézzel vagy automatikusan telepíteni és kb mindenki boldog lenne, hogy nem kell az internettel és DDU-val bohóckodni ehhez.

Új hozzászólás Aktív témák