Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kiralybali

    tag

    Sziasztok!
    A gépem állandóan az alábbi hibaüzenet kiírása mellett megáll, majd kis idő múlva megy tovább:
    Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.
    Fórumokon írják, hogy a ccc-hez csinálnak valami profájlt és abba mindenféle mágikus értékeket írnak. Namost ezen hozzászólások készültekor még más ccc verzió volt, mert abban volt olyan, hogy Options menu (jobb felső sarokban) -> Profiles -> Profiles Manager. De az utóbbiakon már nem találok.
    Hogy a fenébe kell ezt bizergálni a mostani verziónál? HELP!

    (Háttér: Volt már memória és alaplap garanciális csere, kipróbáltam más, nagyobb táppal, win 7 64 bit reinstallok, 11.8,12.4,12.6,12.8 driverekkel, semmi nem segített.)

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz #00983040 #18840 üzenetére

    Köszi a választ. Amit írtál egy játékhoz kapcsolódó beállítás, amit meg én kerestem az az, hogy általánosan állítják át. De közben ezt is megtaláltam. Nekem angol van, a magyar printscreen alapján talán az előbeállítások lehet az. Ezt módosítottam a talált fórumbejegyzések alapján, láttam is, hogy érvénybe lépett a módosulás, más kérdés, hogy a problémámat nem oldotta meg ez sem.

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Skimaster #18837 üzenetére

    Nos az a baj, hogy ahány fórum annyi tipp. Az ok ezerféle lehet és kinek ez kinek az segít. Leggyakoribb megoldás tippek:
    - legfirssebb drivert fel (nem segített, sőt vagy 4-5 különböző verzió sem volt jó)
    - driver újratelepítés driver sweeper / safe mode / stb (nekem nem segített)
    - nem elégséges a táp (szeretem nagyobbat az se segített, de olvastam, hogy másank sem feltétlen)
    - mágikus ccc beállítások, bűvészkedés Hz-ekkel és voltokkal (ez sokaknak meghozta a sikert, nekem ez sem)
    - hibás memória (nekem gariba cserélték - legalább is ezt mondták - szóval már kisebb egy újabb hibás CORSAIR 10 éves garis modul kapásának az esélye, de nem kizárható)
    - esetleg hibás alaplap (na ezt is cserélték gariba és ez sem segített)
    - win újratelepítés (nem segített)
    - rossz vga (2 különböző kártyával is ugyan ezt produkálja, és az egyik kártya másik gépben kifogástalanul működik)

    saját további tippeim:
    - Betéve egy másik típusú memóriát, a driver hibák egy pár órás teszt alatt nem jelentkeztek (bár már volt olyan, hogy saját configgal is nyomtam kb 7 órát egyben, és nem volt baja, majd másnap bekapcsoláskor kékhalál...) Egy fagyás még így is volt, de se nem kékhalál, se nem a szokott driver-es üzenet, csak elsötétült kép és semmi. Elképzelhető, hogy a memória típust nem szereti az alaplap...
    - Valamelyik cserélt alkatrész (memória / alaplap) továbbra sem hibátlan.
    - Egyszerűen szar az alaplap típusa, vagy szarok a rá tett (és frissített) gyári driverek és nem kezeli valahogy rendesen a betett VGA-kat (prociba integrált vga-val nem dobál semmi hibát, de úgy persze sok mindent nem tudok a géppel kezdeni)

    esetleges kiutak a fentiek alapján:
    - a stabilabb működést produkáló memória típus beszerzése (plusz pénz, és így sem kizárható további probléma)
    - új, más típusú esetleg még más gyártótól származó alaplap beszerzése (nem vagyok milliomos, és itt is van esély a szopáshullám folytatsára)

    Szóval, ha valakinek van esetleg a fentieken felül egyéb ötlete, hogy mi a tüdő okozhatja a :W display driver stopped responding and has recovered :W hibát, akkor az legyen szíves, és ne titkolja el.

    [ Szerkesztve ]

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    Még egy-pár kérdés.
    Egy helyen azt javasolták, hogy vegye ki az ember a VGA-t, majd bekapcsolás után a device manager-ben nyomjon egy disable-t az onboard vga-ra, majd kikapcs és vga vissza.
    Namost, nekem az intel G530 Celeron procimba magába van integrálva egy vga.
    Hogy is megy ez pontosan? Ha plusz VGA nélkül belépek, és az alaplap vga kimenetén van a monitor, és nyomok egy disable-t, akkor mi fog történni? Onnantól mi és milyen képet fog adni? Ha netán eltűnik a kép, hogy állítsam le a gépet?
    Ha esetleg a jövőben nem használom a VGA kártyát, és vissza kell térni a beépítettre, akkor hogy lehellem életre, ha disabled, mi fog nekem képet mutatni, hogy vissza tudjam enable-ni?

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Skimaster #18874 üzenetére

    Asrock H61M-U3S3-B3 alaplap
    Corsair XMS3 4GB DDR3 1333MHz CMX4GX3M1A1333C9 memória
    Intel Celeron G530 processzor
    Sharkoon 400W WPM 4044951011988

    VGA Sapphire HD6770 Vapor-X volt az elején benne (ez megy a régi gépemben gond nélkül) és VTX3D 5670 van most benne.

    Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G memória van az öcsémnek, és ezzel stabilabban megy.

    Amúgy tegnap 3 dolgot változtattam:
    - CPU-ba tett GPU disable device managerbe (VGA kivétel után, majd VGA visszatétel)
    - power management alatt high performance beállítás
    - [http://support.microsoft.com/kb/2665946] cikkben leírt első metódus kézi alkalmazása

    Ezek összessége után gép indítás, wow indítás és 3 azonnali driver hiba gyors egymásután (kvázi folyamatosan).
    Ezt követően töröltem a felvett registry bejegyzést, restart és wow indítás után aznap este fennmaradó rövid időben nem volt gond, de ez még nem jelent semmit.

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Skimaster #18895 üzenetére

    Az öcsémnek a fentebb említett memória típussal és procival, Asrock H77 PRO4/MVP alaplappal és Saphire HD6770-nel (ami nem vapor-x), semmi gondja eddig nem volt.

    No mondjuk ott meg azt láttam most hétvégén, hogy a 12.6 ccc közölte, hogy van 12.8, letöltötte, installálta, majd minden maradt 12.6-nak kiírva. Ezt restart után megint eljátszva szintén maradt 12.6 kiírva. Úgy hagytuk, majd ha gond lesz küzdünk, de addig nem. Érdekes, hogy ugyen ez az update ugyan úgy végrehajtva a problémás gépen elsőre megtörtént, és ott 12.8 van kiírva mint driver verzió.

    Amúgy ha nem jön rendbe, akkor vagy próbálkozom első körben egy alaplap memória support list-ben lévő memória vásárlásával, és ha az sem segít, akkor egy újabb generációs alaplap vásárlásával, de mindkettő olyan extra költség, ami nincs betervezve.

    [ Szerkesztve ]

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Kiralybali #18891 üzenetére

    :O :( A kálváriám folytatódik. :W :F Abban bíztam, hogy a power management high performance és a prociba integrált GPU letiltása együttesen eltünteti ezt a nyomorult display driver hibát. Tegnap egy SC2 indítás azonban nullázta ezen reményemet, ráadásul egy cooperative játékban elkezdte folyamatosan csinálni, így az egy perces türelmi idő leteltével ki is dobott a pályáról. :((
    Leszedtem az AMD drivert a p*-ba, safe mode indítás, C-ről és registriből kézzel törlés, ami AMD vagy ATI név alatt futott.
    Gépet visszaindítva meglepődtem, hogy nem az alacsony beállítású kép jelenik meg, hanem a nagyobb felbontás. A device manager alatt azt látom most, hogy a windows 7 által valahogy automata feltett driver van.
    Emellett az AMD oldalán megnéztem a basic videókat, hogy kell leszedni, feltenni. A feltevős videón van olyan, hogy xp esetén ellenőrizzük, van-e telepítve .NET framework, és ha nincs tegyük fel a driver install előtt.
    Gondoltam, hogy ugyan win 7-em van, de ártani nem árt ha fenn van ez is, így feltettem a 4-es framework-öt.
    Még fél óra extra alatt letöltöttem és telepítettem minden win update-et is, úgyhogy nincs kötelező letöltendő, valamint az opcionálisak közül is csak valami big desktop nincs leszedve.
    Ezek után a win által feltett driverrel indítottam egy SC2 cooperative-ot, amit problémamentesen lenyomtam, és csináltam egy wow login kis mászkálás tesztet is.
    Persze ez még nem siker, csak újabb remény. Ha ez sem megy, akkor még egy kétségbesett 12.3 verzió telepítés lesz, amire valahol azt írták hogy az tutibbnak tűnik, meg a többi installhoz képest 10 megával nagyobb és az tartalmazza a szent grált. Majd meglátom...
    Amúgy a win által automata feltett driver lehet olyan jó, vagy jobb, mint az ATI-s? :F

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz InfiniteReality #19042 üzenetére

    Minden létező, windows update által letölthető cucc fenn van, így az sp1 is. (Jó a Big Desktop vagy mi, meg egy jópár nyelvi opcionális csomag nincs).

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz jano_77 #19043 üzenetére

    Szoftverfejlesztésben nem példa nélküli, hogy valami módosítása közben nem csak javulnak dolgok, de el is csesznek ezt azt, ami addig jó volt...

    Amúgy meg már láttam olyan forum bejegyzéseket, amikor valaki arra esküdött, hogy a neki utoljára problémamentes driver a 12.3 volt. Meg nyilván máskor meg mások más verziószámra esküdtek, ami nem a legfrissebb volt.

    Viszont arra a kérdésre van valami válasz, hogy a win 7 által feltett HD driver (nem a standard VGA) milyen használhatósági viszonyban van az AMD oldalról letölthetővel?

    [ Szerkesztve ]

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Kiralybali #19048 üzenetére

    Most volt időm megint tovább próbálkozni ezzel az istenverte display driver stopped and bla bla hibával foglalkozni.
    A 12.3-mas driver sem hozta meg a sikert.
    Ez az a pont, ahol nincs több lövésem.
    Azért gáz, hogy az 1001 féle eddig talált megoldási javaslat egyike sem vált be, és valószínűleg van olyan alaplap típus, mely használata mellett az ember nem is álmodhat VGA kártya használatáról.

    Balage

  • Kiralybali

    tag

    válasz Peetee(tm) #19204 üzenetére

    Asrock H61MU3S3-B3 alaplap, Corsair CMX4GX3M1A1333C9-es memória, Intel Celeron G530 a cucc alapja.
    Próbáltam már Sapphire HD6770 Vapor-X-el, meg mostanság a VTX3D 5670-val.
    Mivel 400W-os Sharkoon tápom van és a 6770-es honlapja szerint 450W a kívánt (bár nem tudom miért, hisz ennyit az egész cucc szumma nem ehet), a VTX3D-nek meg csak 400W, így utóbbival küzdök.
    (Amúgy kipróbáltam egy kölcsön 500-as táppal is, de azzal is ez volt, szóval nem hiszem, hogy táp ellátás.)
    Az egyik kártya telepítő CD-jén 11.8 volt azt hiszem.

    Miért javaslod a 10.12-őt illetve a 11.6-ot?

    Balage

Új hozzászólás Aktív témák