Aktív témák

  • *Z/\ck*

    aktív tag

    Hogy mit csinál? tötyik. xd.
    Na jó gondoltam mive már "lekes ujjonc vok" nyitok egy topikot.
    Mivel ez a legtöbbet játszott game a világon, megérdemel egy külön topicot.
    A source motortól élvezhető lett a játék, a lövéstől sebződik is az ember szóval egy igazi játék. Ez a játék minden lanpartyn ottvan, wcg (word cup games)-n is ottvan. Szóval egy igazi népjáték.
    vicces is.
    MURPHY Counter-Strike törvényei :)

    1. Ha az ellenség lőtávon belül van, akkor bizony Te is.
    2. Az érkező golyónak MINDIG elsőbbsége van.
    3. Ne legyél feltűnő, az vonzza a golyókat.
    4. Próbálj lényegtelennek tűnni, az ellenfél talán golyó-szűkében van.
    5. A Profik kiszámíthatóak, az Amatőrök azok akik igazán veszélyesek.
    6. Az ellenfél csak két esetben támadhat:
    a. Amikor kész vagy rá.
    b. Amikor nem.
    Kieg.: Általában a "b" tétel valósul meg.
    7. A csapatmunka létfontosságú, más célpontokat ad az ellenfélnek akikre lőhetnek.
    8. Az ellenfél elterelő hadművelete amit eddig tökéletesen figyelmen kívül hagytál, l esz az igazi támadás.
    9. Ha a támadás jól halad, csapdába sétáltatok.
    10. Soha ne vonzd az ellenfél fegyvertüzét, idegesíti a körülötted lévőket.
    11. Bármit csinálsz azzal végződhet, hogy lelőnek, a semmittevést is beleértve.
    12. Tedd minél nehezebbé az ellenfél számára a bejutást és biztos, hogy nem fogsz tud ni kijutni.
    13. Soha ne osztozkodj a rejtekhelyeden olyannal aki egy kicsivel is bátrabb mint Te.
    14. Ha mindenből kifogyóban vagy kivéve az ellenfelet, akkor csatatéren vagy.
    15. Ha biztosítottál egy területet, azt ne felejtsd el tudatosítani az ellenféllel is

    [ Szerkesztve ]

  • *Z/\ck*

    aktív tag

    1. Hagyományos bolti vásárlás

    A hagyományos vásárlási mód esetén nincs más teendőnk mint lezarándokolni a hozzánk legközelebb eső számtástechnikai programokat értékeitő üzletbe és megvásárolni az alábbi termékek valamelyikét:

    Counter-Strike Source
    Önálló dobozos verzi ennek az ára a legalacosnyabb a piacon. A játék mellé az egyik legnépszerűbb másodikvilágháborús multiplayer játékot vagyis a Day of Defeat Source-ot is megkapjuk ajándékba
    Csomag tartalma:
    Counter-Strike:Source
    Day of Defeat: Source
    Ára: 4000 Ft - 6000 Ft
    Half-Life2
    Alapvetően a 2006-os év favoritját a Half-Life2-őt vásároljuk meg amelyet végig játszhatunk vagy akár interneten keresztül multiban is élvezhetünk. A játék mellé ajándékba kapjuk a Counter-Strike:Source-ot, igy rögtön három játékkal lettünk gazdagabbak.
    Csomag tartalma:
    Half-Life2
    Half-Life2 Deathmatch
    Counter-Strike:Source
    Ára: 8000 Ft

    2. Internetes vásárlás
    Az internetes vásárlás esetén két megoldás közül is választhatunk, midkettő megfelelően biztonságos is igen gyorsan kivitelezhető. Az internetes vásárlás során egy kulcsot kapunk vagy játékunkat a már teleptett Steam kliensünkre regisztrálják.

    Vásárlás Steam-en keresztül
    A leggyorsabb és legbiztonságosabb a bankkártyás vásárlás a Steam-en keresztül. Otthonról bárki könnyedén elvégezheti követve az alábbi linken található vásárlás menetét

    * Vásárlás a Steam-en bankkártyával

    A vásárlás előtt mindenképp fel kell telepitenünk a Steam névre keresztelt programot a gépünkre. Ennek menetéről bővebb lerást az alábbi linken találhatsz:

    * Steam teleptése a számitógépünkre

    Vásárlás hazai internetes bolton keresztül
    A vásárlás ezen módszere jelenleg itthon még nem teljesen kiforrott de mindenképp megbizható. Ebben az esetben az esetben is az interneten vásárolunk egy hazai szoftverek értékestésével foglalkozó cégnél, azonban a vásárlás során mi csak egy e-mail-ben kiküldött aktiváló kulcsot kapunk, amelyet a Steam-en az alábbi leirás alapján aktiválhatunk:

    * Játék kulcs aktiválása a Steam-en

    A vásárlás menete ezen tipus esetén egy kicsit lassabb, hiszen a banki tranzakció vagyis utalás Bank intézményektől függően 1-3 napig is eltarthat, a kereskedő pedig kódunkat csak a pénz megküldése után küldi ki nekünk.

    Hazai megbizható értékesitő helyek

    576Kbyte
    Honlap: www.576.hu

    Most, hogy sikeresen hozzájutottunk az eredeti játék szoftverünkhoz nincs más hátra mint, hogy feltelepitsük gépünkre majd játszunk. Olvasd el tehát a következő két pontot, hogy tisztába légy a Counter-Strike:Source telepitésével és játékmenetével.

    [ Szerkesztve ]

  • *Z/\ck*

    aktív tag

    elepités
    Mint minden számitógépes szoftver a Counter-Strike:Source játékot is telepitenünk kell a gépünkre. Attól függően, hogy miként vásároltuk meg a játékunkat különböző telepitési eljárásokon kell átesnünk. Lássuk tehát melyik az a két módszer, amelyik valamelyikével biztosan találkozni fogunk, ha megvásároljuk a játékot.

    1. Hagyományos telepités CD-ről

    a. Helyezzük a CD vagy DVD meghajtóba a boltban vásárolt lemezt

    b. A teleptő autómatikus elindulásakor kattintsunk az Install gombra

    c. ...

    2. Telepités Steam-en keresztül

    a. Inditsuk el a Steam-et

    b. Miután megvásároltuk a játékot a Games menüben a Not installed játékok között megtaláljuk a Counter-Strike Source-

    c. ...

    Beállitás
    Bár a játékot feltelepitettük a zavartalan játékmenet érdekében érdemes egy-két dolgot beállitgatnunk, hogy a későbbiekben ezzel már ne kelljen foglalkoznunk.

    Konzol
    Az első és legfontosabb beálltani való az úgynevezett fejlesztői konzol vagy más néven a konzol elérhetőségének beálltása. Erre mindenképp szükségünk lesz a játék folyamán, hiszen ha valamely beálltásunk rossz a szerveren játszók vagy az adminok konzol parancsokat adnak ki számunkra, amiket nekünk be is kell irni.
    A konzol legegyszerűbben az alábbi módon hivható elő:
    Steam à Games à Counter-Strike:Source à Jobb gomb à Properties à Set launch options... à Ide irjuk be, hogy „-console" (természetesen a macska körmök közti részt) àOK à Close

    Most már elindthatjuk a játékot és belemerülhetünk a további beálltásokba. A játék inditása után a szemünk elé tárul rögtön a Console feliratú ablak. Ezt ne csukjuk le, hogy később is használni tudjuk. A játék beállitásait az OPTIONS menüben találhatjuk meg, ahol a fülek között az alábbi beállitásokat tegyük meg

    Multiplayer
    Player name: saját nevünk, ami alapján a többiek azonositani tudnak
    Spraypaint image: a játékban lehetőségünk van a falra jeleket fújni ezt választhatjuk ki
    Crosshair appearance: célkereszt beállitási lehetőség, a kisképen látjuk, hogy mit állitottunk be
    Transulent: átlátszó célkereszt
    Lock radar rotation: a játék térképe nem forog felünk hanem állandóan fix irányba mutat
    Advanced: ebbe a menübe csak akkor menjünk be ha balkézben szeretjük fogni a fegyvert, , nem szeretnénk a felvett fegyverre rögtön ráváltani, ha nem szeretnénk, hogy a játékosnevek középre legyenek kiirva, ha nem szeretnénk értesitéseket kapni a játékban vagy nem kivánjuk látni a C4 felszedésének stáuszát

    Keyboard
    A játékban használatos a mozgáshoz és egyéb feladatokhoz használatos gombok beállitását tehetjük itt meg. Különösen figyeljünk a mozgáson és a lövésbeállitásokon túl az alábbi gombokra, hiszen ezeket gyakran használjuk:
    Buy Menu: fegyver vásárláshoz szükséges menü (Alap: B, Érdemes: F1)
    Buy equipment menu: különböző kiegésztők vásárlásához (Érdemes: F2)
    Select team: csapatválasztáshoz szükséges gomb (Érdemes: m)
    Drop weapon: kezünkben lévő fegyver eldobása (Ajánlott, alap: G)
    Display multiplayer scores: ponttáblázat megtekintéséhez szükséges gomb (Érdemes: Enter)
    Use ittem: bomba élestéshez, leszereléshez vagy ajtók nyitásához szükséges gomb (Ajánlott: Tab)

    Mouse
    Az egér érzékenységének beálitása kulcsfontosságú lehet a játékban, azonban ezt elsőre igen nehéz eltalálni. Kisérletezések folyamán akár a játék közben is állitgathatjuk, amig a számunkra megfelelő értéket ki nem tapasztaljuk

    Audio
    Az egérbeállitásokhoz hasonlóan igen fontos menü, amit azonban csak a játékból szerzett tapasztalatok alapján tudunk beállitani jól, addig hagyjunk mindent alap beállitáson.

    Video
    A játék a gépünkhöz megfelelően beállitja ezeket az értékeket, amennyiben úgy érezzük, hogy ezek az értékek túl magasak és a játék nem fut jól, az alábbi beállitásokkal javithatunk a futáson, az Advanced menüben:
    Antialiasing mode: None
    Filtering mode: Bilinear
    High Dynamic Range: None
    Color Correction: Disable
    Természetesen a többivel is nyerhetünk némi gyorsulást, azonban ezek megváltoztatása látványos változást már nem fog hozni, hiszen a játék optimalizálva van és gyakran alcsonyabb képminőség és felbontás esetén alacsonyabb FPS (másodpercenként megjelenő képek száma) értéket kapunk, ami nem jó.

    Voice
    A játékban a chat kommunikáláson túl hangban is tudnak a játékosok értekezni. Az ilyen hang kommunikáció beállitására szolgál ez a menüpont. Az értékeket alapon hagyva szinte biztos, hogy nem lesz tökéletes a hang. Használjuk a Boost microphone gain (mikrofon erősités) és a Voice transmit volume csúszkát is, majd teszteljük a beállitásainkat.

    Ha mindez megvan szinte már nem is maradt más hátra mint, hogy játszunk, azonban a Counter-Strike Source esetében azért ennyire nem egyszerű a helyzet. A beállitások egy külön vállfaja az úgynevezet rate (ejtsd: rét) beállitás, amelyek a hazai és külföldi szervereken is elengedhetetlenek és ha nem tesszük meg hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy kidobnak minket mindenhonnan, vagy be sem engednek.

    Rate beállitás
    A beállitáshoz szükségünk van a console ablakra, amit remélhetőleg nem csuktunk le (ha igen akkor egyszerűen csak inditsuk újra a játékot vagy olvassuk el a GYIK-ban miként is lehet más módon konzolt előcsalni ). A konzol kezelése igen egyszerű szöveget irunk be majd ENTER-el vagy a Submit gombra kattintva futtatjuk azt. Lássuk tehát miket kell feltétlenül beirnunk minden magyarázat nélkül:

    rate 25000
    cl_updaterate 100
    cl_cmdrate 100

    Természetesen ezeket egyesével kell beirni majd minden sor után enterrel aktiválni a program, ha megfelelt a beirt sor akkor a parancsot rja vissza és mögé nem ir hiba üzenetet.

    Ezzel végére is értünk a játék alapvető beállitásainak, ha mindent végig csináltunk szinte biztos, hogy már első alkalommal remekül fogunk szórakozni és játékunk zavartalan lesz, most pedig lássuk az utolsó pontot, hogy miként is tudunk játszani, hol és mikre is kell figyelni.

  • *Z/\ck*

    aktív tag

    A TOPICOT Fr@ps ÉS *Z/\ck* SZERKESZTI :C :C akármi gáz van lehet hozzánk fordulni, BIZALOMMAL:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

    [ Szerkesztve ]

  • Gyusz

    őstag

    Mivel már lelkes újonc vagy, megtanulhatnád a keresőt is használni link.

  • *Z/\ck*

    aktív tag

    deaz régi ez meg új. és mivel kockák vagyunk :DDD nagyon értünk hozzá....de azért kösz az épitő hsz-t :C

  • Racecam

    MODERÁTOR

    válasz *Z/\ck* #6 üzenetére

    Annyira azért nem vagy kocka, hogy olvasni ne tudnál ugye? Alalpelvek. Zártam.

    Com'è diverso il mondo visto da qui

Aktív témák