Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz margithid #6096 üzenetére

    "Ha jön egy gazdasági válság, akkor a kriptok bizony nagyon fel fognak értékelődni."
    Ez az XRP-re is igaz szerinted? Ha a válság jeleként csődbemennek a pénzügyi szolgáltatók, akik a Ripple inc. üzleti partnerei, akkor az XRP értéke nőni fog? :B

    Nagyon érdekes tényleg, én midig elcsodálkozom, mikor valaki beleugrik a témába és elemzi a cryptokat, majd végül arra jut, hogy XRP-t fog venni.
    2 magyarázatuk szokott lenni, hirtelen cáfolnám őket:

    1. gyakori tévedés, ami miatt XRP-re vágysz: Gyors.
    Ha azért veszed, mert gyors, az OK. Csak miért pont ezt?
    Ha a tranzakciók sebessége alapján akarnék választani, akkor vagy XLM, vagy NANO (RaiBlocks), vagy esetleg XRP. Mikor kipróbálod, melyik a gyorsabb, észreveszed, hogy az XRP walleted meglopott (beleragadt a lóvé) és elkezded nem szeretni az XRP-t. Továbbá észreveszed azt is, hogy a NANO-t teljesen ingyen tudod küldeni, ráadásul a wallet sem lop meg. De ekkor jobban utánajársz és megrémülsz a bitgrail hacktől, így veszel végül XLM-et. :)
    Továbbá a "gyorsabb mint a bitcoin" szöveget töröljük ki 100%-ban az agyunkból, kb minden altcoin gyorsabb, mint a bitcoin, így ez nem érv.

    2. gyakori tévedés, ami miatt XRP-re vágysz: Ripple inc részvény
    Ha a ripple inc. értékének növekedésére számítasz, akkor az IPO-ban kellett volna részt venned, vagy részvényt kéne vegyél, ha bevezetik (vagy bevezették) a tőzsdén. Az ICO alkalmával vagy utólag vásárolt XRP-vel soha nem fogsz tulajdonrészhez jutni a Ripple inc-ben, így ha van coinod, attól még nem csak tulajdonrészhez nem jutsz, hanem a vállalat sikereiből sem profitálsz semmilyen módon. Ők kereshetnek 10000000000000milliárd dollárt, te bizony akkor sem kapsz egy fityinget sem.
    ICO vs IPO kezdőknek röviden, bár ez most inkább részvény vs cryptocoin kérdés, azt hittem, ezen már pár éve túl vagyunk.

Új hozzászólás Aktív témák