Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • varmi2

    nagyúr

    válasz meili #8099 üzenetére

    Ki tudja, hogy a feltelepített progi, hogy van megírva. Mennyi kiskapu van nyitva hagyva, amihez ők hozzáférnek.
    Egy hardveres walletet egyszer kell megvenni, igen pénzbe kerül, ez tény. De akinek sok millió forintja van kryptóban, annak 20000ft nem pénz a legjobb biztonságért. Ha elromlik, elhagyod, ellopják, akkor is biztonságba van a pénzed. Ekkor sem férnek hozzá. Merte kér kódot, amit csak te tudsz, és 3 próbálkozásuk van, utánna letiltódik. És nincs mód az újra aktiválásra. De te, aki ismeri a seed-et, te veszel egy új eszközt, és arra vissza állítod az ellopottat, így te nem vesztel semmit, csak a kütyü árát. Ami sok milliónal lényetgtelen összeg.
    Tényleg olvass utána. És rájössz, hogy ha sok pénzed van kryptóban, és hosszútávon gondolkodol benne, akkor a hardveres wallet az egyetlen megoldás, ami a legbiztonságosabb is. Mert minden szoftvert meg lehet hackelni, minden tőzsdét fel lehet törni. De a hardveres wallet-et nem, mert nem érhető el online, csak azokban a percekben, amikor épp utalsz róla, vagy rá.
    Természetesen, aki most kezdi ezt az egészet, és van pár tíz vagy pár százezre kryptóban, annak még nem éri meg egy hardveres wallet. De ha már millió fölött tart, az, akkor elgondolkodhat, egy ilyen vásárlásán. Ebből is van már jónéhány fajta.

    [ Szerkesztve ]

    Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

  • Ferdzsoo

    addikt

    válasz meili #8099 üzenetére

    Tényleg teljesen mellette vagy, kicsit kerülj jobban képbe a hardweres waletokkal.
    A legfőbb erénye az hogy megheckelhetetlen, kollégát is kijavítanám előttem, még amikor rádugod a gépre a privát kulcs akkor sem hagyja el az eszközt, csak aláírja.
    Minden más esetben, másféle walletoknál a privát kulcs a gépen/telefonon van ami meghekkelhető, trójai nekiáll, vagy bármilyen jelszó logger/malware alkalmazás hozzáférést szerezhet ha a gépedre kerül.
    Mivel a hardweres walletnél ilyen nincs így ez a legbiztonságosabb.
    Ha meghal a hardwer, és esetleg nincs időd megvárni míg megjön az új, bármelyik másik walletba helyreállíthatod a tárcáidat a 24 szóval (tehát nem kell hozzá mindenképpen egy új hardwer) csak ugye akkor megint kiteszed magadat a támadás lehetőségének.
    Nyílván lehetne latolgatni mennyi az esélye hogy egy desktop walletet feltörnek/vagy trójaid lesz és ellopják a jelszót, de megvan az esélye. Hardweres walletnál ez lehetetlen.
    Megint jó kérdés hogy a ma 200e-t érő BTC-d lehet 6-7 év múlva 4 milliót ér. Akkor megérné már neki egy hardwer wallet? :U
    Nyílván 10-20k-ért teljesen felesleges mert drágább a leves mint a hús.

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

  • Elbandi

    aktív tag

    válasz meili #8099 üzenetére

    a seedet jol elrakod egy pancelszekreny melyere, es onnan addig nem veszed elo amig nincs ra szukseg. "napi" hasznalatra meg ott a hw wallet. bar a hw wallet is lehet hibas, de a soft walletben nagyon meg kell bizni hogy ott nincs-e valami gond (pl hiaba mutatja hogy A cimre kuldi a coint, de valojaban B cellal keszul el a tranzakcio, stb). akinek megvan a skillje hogy a softwallet moge maga epiti fel a securityt, annak lehet azt hasznalnia. akinek meg nincs, annak kivalo alternativa a hw wallet.

Új hozzászólás Aktív témák