Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz tibor23 #35000 üzenetére

    Akkor viszont miért öntik bele a 100 milliókat, és állítják az újabb és újabb tornyokat?
    A DIGI már a mobilrész indulásánál hibázott. Az 1800-ból bármi áron többet kellett volna vásárolnia. Utána várt, össze akarta várni a beruházás indulását az újabb frekipályázattal, hogy legyen alacsonyabb frekije is. De itt az induláshoz kellett létező előfizetőszám. Muszájból beindult a beruházás, utána indulás, előfizetők gyűjtése bagó bevétel árán is. De az új pályázaton elkaszálták (Telenor felszólamlása, nem véletlenül).
    Mivel elindultak, pénzt raktak bele, innen nem lehetett már visszalépni: nyomni kellett a beruházást tovább. De ez csak növelte a veszteséget. Kényszerpálya, kivéreztetés.
    Kiszállni szinte reménytelen volt, mert
    - a mobilrész önmagában senkinek sem kell,
    - az egészre vevő külföldről nem volt reális,
    - belföldön pedig az egész DIGI-re a Telekom, Voda nem jöhetett szóba a vezetékes rész miatt (nem engedte volna GVH), azaz egyetlen reális vevő csak egy Telenorral összekapcsolódó társaság lehet.
    Ez lett a 4iG. Ők addig vártak az ajánlattal, amígf lehetett, hogy még beférjen az ügylet 2022-ig.
    Viszont közben a DIGI-nek folytatni kellett a fejlesztést. Biztos hosszabb távú, már megkötött szerződéseik voltak/vannak a beszállítókkal, kivitelezőkkel. Ezek futnak most is. Muszáj csinálni.
    Ezek a fejlesztések azért befolyásolják a vételárat is, növelik a könyv szerinti értéket. Az előfizetői számot is érdemes növelni, mert ez is árnövelő tényező.

Új hozzászólás Aktív témák