Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashy

    veterán

    ha ennyire sürgetsz, el se indulok... :)
    én annakidején utánanéztem neten, aztán elmentem a boltba, megnéztem, meghallgattam, aztán megint elolvastam mindent neten, aztán elmentem megvettem. egyedül. felkiáltójelek nélkül és fórum nélkül. vagy neked nincs interneted? :) főleg hogy eldöntötted mit akarsz venni, csak nyugtassunk meg hogy okos vagy :D


    szóval nekem a régi Diva mp3player van, a szürke tégla, remélem arról van szó. 128M belső memóval. nekem bejön. állítólag az ezüst lekopik róla, nekem még nem, bár nem nyúztam igazán sokat. a hozzá adott agybadugóst kritizálják, de mivel villamoson metrón úgyse jön át igazán a hangspektrum jó része, szerintem bőven elég. nagy hangerőn állítólag torzít, de a fenti okok miatt ez is tökmindegy. 1 ceruzaelemmel megy, elég jól bírja. van hozzá gumidugó a CF slot védelmére, de ha bedugom akkor nem megy rá az átlátszó tok amit adtak hozzá. ez a tok elsőre ilyen gusztustalan divatszarra hasonlít, de igazából benne sokkal jobban néz ki a lejátszó (nélküle néz ki szarabbul, tetszés szerint). masszív, avagy igénytelen kinézet, festett ezüst gombok, világítás nélküli kijelző. id3 taget tud. tud felvenni hangot a memória vagy kártya méretéig. nincs adapter bemenet és nincs lineout kimenet. nekem bejön. pedig én még nagyon drágán vettem.

    kb ennyi. válogasd ki mi pozitív és mi negatív. :D

  • Flashy

    veterán

    válasz Kikike #3 üzenetére

    nem a gyártót kell nézni hanem fórumokat. meg volt sok mp3lejátszó teszt még a hőskorban, amikor összesen 2féle memóriást lehetett kapni. na mindegy, már ugyis elmondtam mindent :))

    a boltban tudtak a hozzáadott agybadugós gyenge minőségéről mert ilyen teljes fület betakaróval mutatták meg, hát azon nagyonjól szólt. én végig a hozzá adottal használtam, mert ha magammal viszem utcán akkor az a lényeg hogy kicsi legyen, rátekerem a drótját aztán zsebrevágom. és annyira azért nem rossz hogy erre se legyen jó.
    hangerő: 40-ig megy a skála, zajos utcán 20-22 körül már elég. 20-22 fölött kezd torzítani, vagyis hallhatóan a frekitartomány szűkebb részét hangosítja. de mivel úgyis azért hangosítom ilyen hangosra mert ellenzaj van, nem baj.
    sokat utaztam vonaton, sima jófajta magyar gyorsvonaton teljesen mindegy, semmit nem lehet hallani, a rendesebb IC/EC és társain viszont jó.
    kifelejtettem: perszehogy megy akkuval, csak azzal használom amióta megvettem.

    [Szerkesztve]

  • Flashy

    veterán

    még néhány dolog, aztán később lehet majd linkelni másoknak ha erről a lejátszóról lesz szó :)
    egy jó kis lejátszó, minimálra van tervezve, nagyjából ebből adódnak a hiányosságai: pl nincs tápbemenet, nincs line kimenet, nem háttérvilágításos az lcd. usb2.0-val firmware frissítés után kompatibilis, de nem tud 2.0 sebességével kommunikálni asszem. tud úgy lejátszani hogy usb-ről veszi az áramot, elem nélkül is akár. mp3ból mindenféle bitrate-űt támogat cbr és vbr is. (amikor kijött ez a Diva ez még egyáltalán nem volt általános). nekem csak régebbi firmware-rel és win98-cal sikerült kiakasztani, félbeszakadt file másoláskor maradt úgy mintha még mindig másolna, elem ki-be után minden ment tovább.
    szabványos usb mass-storage eszköz, meghajtóként látszik Windowsban és emiatt linux kernel is régóta támogatja.
    az usb kábele szabvány, a sokféle mini-usb kábel közül az egyik fajta, kiskerben kapható. veszel egyet munkahelyre is és jó pendrivenak.
    adnak hozzá progit (Musicloader) amivel lehet zenék feltöltése mellett playlisteket létrehozni, a playlist fileok nem kompatibilisek semmivel, de csak mert a fileok 8+3-as filenevét tartalmazzák, vagyis kis elhatározással írható rá progi ami megcsinálja őket. ja ez a Musicloader legutóbb mikor néztem még mindig nagyon bugos volt, de nem is kell.

  • Flashy

    veterán

    válasz nbi #8 üzenetére

    ja azt ki is felejtettem hogy az a kapcsoló az oldalán ritka szar, elejétől fogva olyan mintha épp le akarna esni, bár nekem még tartja magát. még a boltban figyelmeztettek hogy figyeljek rá amikor a tokból kiveszem meg beteszem, mert azzal lehet letörni.
    igazából volt ebből olyan verzió is, amelyiken nem volt egyáltalán kijelző csak egy állapotjelző LED. aztán észrevettem hogy kb elég is lenne, Play, aztán zsebrevágom és kész, nem nézegetem. ezért nem is hiányzott sose hogy háttérvilágításos vagy teljes pontmátrix kijelzője legyen.
    na ezt a telefonos fagyást még nem tapasztaltam, bár igazából az elmúlt 2 év alatt nem használtam annyira sokat a lejátszót, főleg utazáshoz inkább.

  • Flashy

    veterán

    ajánlott a legújabb fw-t rátenni, a korábbiakkal nem tudott usb2.0 vezérlővel kommunikálni. usb2.0 sebességet most se tud de legalább lehet használni.

  • Flashy

    veterán

    válasz BosX #23 üzenetére

    biztos hogy a kábel rossz? én vettem hozzá egy tök noname kábelt és megy vele. mellesleg a gyári kábele elég gagyin néz ki, az a fajta ami ha nem használod akkor is kontaktos lesz egy idő után, bár nekem még bírja. nemtom hányas firmware van a tieden, de az enyém gyári firmware-je 2.0-s usb porttal nem működött, amikor lecseréltem az alaplapomat muszáj volt upgradelni a firmwaret.

  • Flashy

    veterán

    válasz BosX #25 üzenetére

    hát én átvittem tesóm gépéhez, abba 1.1-es usb vezérlő van. esetleg ha biosból vissza lehet venni a sebességet 1.1-esre, próbáld ki úgy. de megnézted, hogy hányas firmware van rajta? mert ha a legújabb akkor nem ez a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák