Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Maksifül #57009 üzenetére

    Az Aliexpresst kár volt felhoznod, ott te nem tudsz eladni, nincs a linkelt anyagban róla szó, az eBay vásárlásról is sok anyag van.
    Mos változott egyébként az Aliexpress vásárlói védelme és rosszabb lett, sokkal több idő kell a reklamáció végigfutásához, a pénz visszakapáshoz, másrészt -legalábbis amit mostanában kerestem, vásároltam- az eBay olcsóbb volt.

    1. Pl azt nem tudom, hogy a VAT fees-t ki kell-e pipálnom, ha nem angliai lakosként adok el UK Ebay-en.
    Ha magánszemély vagy akkor nincs Áfa levonás, benne van az árban, ez csak ha cég vagy akkor lényeges és ha az Uniós és magyar jogszabályok alapján jogosult vagy levonni-

    2. Illetve, hogy a privát vagy business eladóként jobb-e értékesíteni? Egyáltalán mi kell az utóbbihoz, s mik az előnyei-hátrányai egyiknek-másiknak?
    Az üzleti eladónak igazolni kell az üzleti tevékenységet, alapító iratok, vállalkozói engedély stb. Más az elszámolás, más a jogi felelősség.

    3. Hogy könnyebb eladni? Ha a postaköltség bele van kalkulálva az árba, vagy ha külön írja ki az eladó? Melyiket szeretik jobban a vevők?
    Hogy mit szeretnek a vevők nem tudni.
    De ha ingyenes szállítást vállalsz, úgyis tudja mindenki, hogy benne van az árban, viszont nem vagy köteles nyomkövetéssel küldeni, így neked is rizikósabb, meg a vevőnek is. Ugyan adhatod úgyis fel, de akkor nincs értelme.
    A szállítás nem olcsó, ha beépíted az árba lehet, hogy a konkurencia olcsóbbnak fog látszódni.
    Az hogy sok kínai vállal free shippinget, az azért van mert az exportot a Kínai állam a postaköltség átvállalással is támogatja, a magyar állam nem tesz ilyet. A Magyar Posta és a futár cégek árai finoman szólva is horribilisek.
    Én jobban bízom azokban, akik nyomkövetéssel adják fel. Egyrészt ők is biztosítva vannak és ezért könnyebben refundolják a vételárat, mert kifizeti neki a szállító cég a kárt, másrészt én is tudom követni a szállítást és így nehezebb "zsebre tenni" a csomagot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák