Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Shape #135 üzenetére

    ''Vett már valaki nagyobb összegű terméket e-bayen? Tuti megjön a termék???''
    Vettem, megjött ;). Igaz, én nem magánszemélytől vettem (mod: mármint fényképezőt) és nem használtan, de normál licites vásárlás volt. Online átutalási megbízás (OTP) adásától számítva 1 hét után itt volt az áru, ez volt eddig a leggyorsabb. De vettem már több használt cuccot is, eddig mind ideért. Legutóbb épp tegnap jött meg egy alig használt, nem épp olcsó objektív.
    ''Milyen fizetés a legjobb???''
    Általában nem sok választásod van. Utánvét külföldre igen ritka lehetőség - ahogy én látom -, de egyébként is úgy drágább a posta. A személyes átvétel ugye majdnem nonszensz, a PayPal meg nem elérhető. Így marad az átutalás, az szinte úgyis mindig ottvan.
    ''Próbáltam levelet irni az egyik seller-nek, de nem engedte mert nem adtam meg a bankkártyám adatait. Azt meg igy most nem igazán van kedvem megadni, mert én is a hitetlen részébe tartozom a magyar társadalomnak, amik miatt nem terjed az e-kereskedelem.''
    Konkrétan az üzenetküldéshez miért kellene bankkártya? Talán nem vagy regisztrálva? Ahhoz esetleg kellhet, már ha van Neked valamilyen dombornyomott példányod. Utána attól kérdezel bármit, akitől akarsz. A kártyaszámmal történő regisztráció nekem kereken 1 forintomba került :D, azóta meg nem vettek le róla semmilyen költséget, mivel csak vásároltam (mindig átutalással), eladó még nem voltam.

    [Szerkesztve]

  • And

    veterán

    válasz Shape #137 üzenetére

    Német nyelvű oldalakon ''Artikelzustand: neu / gebraucht'', angolon: ''Condition: new / used''.
    Egyébként valszeg. azért jajongott, mert üzenetküldéshez be kell legyél jelentkezve, ahhoz meg először regisztráltatni akart..

    [Szerkesztve]

  • And

    veterán

    válasz Shape #139 üzenetére

    Többször kérdeztem ezt-azt ócska nyelvtudásommal, de sosem kellett semmilyen extra adatot ehhez megadni. Webfelületen kellett megírni az üzenetet, a ''Frage an den Verkäufer'' linkre vagy az illető visszajelzéseinél a ''Mit Mitglied Kontakt aufnehmen'' gombra kattintva (én a német oldalt szoktam használni). Igaz, bankkártyával regeltem anno, de azzal már biztosan nem kezdenek semmit, mert az a kártya már lejárt, az új számot meg még nem adtam meg, nem volt rá szükség.
    ''Ha a németet is megnézem, akkor valószinű olcsóbb a szállitási költség, ugye?''
    Ha ugyanazt az árut nézed, akkor ugyanazokat az adatokat, költségeket látod mindkét (meg az összes többi) ebay-oldalon, hisz az adatbázis közös - legfeljebb külföldi áruként jelenik meg az adott cucc -, ahogy a regisztrációd is az. A postaköltség nem attól függ, hogy melyik ebay-oldalon találtad meg a keresett dolgot, hanem attól, hogy hol lakik az eladó. Ha a német oldalon németországi eladót találsz, akkor a posta valszeg. kevesebb és gyorsabb lesz, nem beszélve a vámról..

    [Szerkesztve]

  • Fehérsólyom

    aktív tag

    válasz Shape #149 üzenetére

    Szia!

    Én vettem már néhány dolgot eBay-en keresztül USA-ból. Mondjuk csak CD-ket, de egyik alkalommal kicsit sokat rendeltem, és vámolták. Ott helyben meg is kérdeztem, hogy mennyi az az összeg, aminél még nem kell fizetni vámot. A hölgy elmondta, hogy ha 50 USD alatt van, vagy egy hajszállal fölötte, akkor nem nyitják ki a csomagot és nem vámolják. Tehát, amíg 50 USD alatt vásárolsz nem vámoltatnak!

    Az pedig egy másik kérdés, hogy 50 USD fölött egy adott határig még nincs vám, csak ÁFA (mert nem éri el az ilyen és olyan százalékot), de ezt a részét eléggé hadarva és érhetetlenül mondta. A lényeg az, hogy 50 USD fölé ne nagyon menjen az értéke... (Persze lehet szerencséje valakinek 54 USD-vel is, mert azt mondta, hogy van amikor elnézik..., de csak egy picit....). Hát így legyen okos az ember:DDD. A legtutibb, ha 50 USD alatt van. Addig nem kell félni!

Új hozzászólás Aktív témák