Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsiforsz

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék rendelni ebayről, holnap járna le az aukció, de még nem vagyok regisztrálva és paypal-om sincs. Tudnátok segíteni a paypal regisztrációba, hogy mire kell odafigyelni, mert még sose csináltam ilyen internetes vásárlást(vagyis vásárlotam a netről de csak Magyarországról, futár kihozta és neki fizettem) de itt most más a helyzet. Olvasgattam paypal-os topikokat, de lenne pár kérdésem. Mikor regisztrálok, meg kell adni bankkártyás adatokat, nekem nincs csak anyukámnak, igy az övét adnám meg, de pontosan miylen adatok kellenek, valami 4jegyü számrol olvastam. Aztán a regisztráció érvényesítéséhez levon a bankszámláról 400Ft-ot, ezt hogy lehet visszaigényelni, vagy nem lehet? Ezután úgy működik a paypal hogy mondjuk belépek a CIBwebbankba, mert anya cibes számlára kapja a fizetését, aztán ott majd meglátom hogy levontak tőle 400Ft-ot. A CIB webbankbol tudok küldeni pénzt a paypalra amivel aztán gazdálkodok, vagy ha paypallal vásárolok valamit akkor az árát közvetlenül levonják a cib számláról? Ebayen szállítási költséggel oylan 4-5ezer forint értékbe lenne a rendelés németországból. Ha jól tudom Németországból rendelek nem kell semmi áfa, adó-t fizetni, a szállítási idő kb mennyi? Ha megnyerem az aukciót, fizetek az eladónak, de ő nem postázza a csomagot, akkor mi a garancia arra hogy visszakapom a pénzt? Ilyen kis összegeknél mennyit von le paypal vagy CIB az átutalásoknál? Tudom sok kérdés de örülnék ha valaki tudna segíteni, főleg megkéne nyugtatni anyukámat , hogy nem lophatnak le pénzt róla(remélem igy van) Vagy ezt az egész regisztrációt úgy se tudom már 1nap alatt megcsinálni? Ezesetbe valaki fogalakozik úgy paypallal, mint Winner_hun, hogy neki küldöm a pénzt és ő kifizeti?
    Nagyon köszönöm a segítséget!

  • Dzsiforsz

    tag

    válasz Varodero #7841 üzenetére

    Köszönöm a segítséget, még nem olvastam át mindent de át fogom :) Ha most szeretnék regisztrálni, és ott anyukám dombornyott kártyájának a kódját adom meg, akkor elvileg licitálhatok már az ebayen, vagy mindenképp megkell várjam azt a 400ft levonást? Vagy licitálok, megnyerem, de amíg nem jön meg a 400Ft-ról az értesítés a CIB webbankba addíg nemtudok fizetni az eladónak? Köszi!

  • Dzsiforsz

    tag

    válasz fullextra #7846 üzenetére

    Nah végülis megoldódott, mert utolsó percekbe annyira felment a licit ára hogy azt már nem adtam meg :D Regisztráltam ebayre is és sikerült paypalra is , annyi hogy paypalnál még nem adtam meg hitelkártya számot , mert előbb csináltatok sajátot. Viszont láttam hogy paypalnál van ilyen Top Up feltöltés, meg van adva számlaszám, akkor elvileg anyukám cibes bankszámlájáról, a cib internetbankból egy eseti átutalással küldhetek rá pénzt? Vagy Top Up-nál azt irja Unicredit bank-nak kel küldeni, akkor ezt nem lehet neten keresztül, bekell menni hozzá személyen egy unicredit bankba?

  • Dzsiforsz

    tag

    Sziasztok!
    Tudom, nem teljesen tartozik ide amit írok, de nagyjábol mégis mert külföldről, konkrétan kínából szeretnék rendelni egy ilyen cuccot:[link] Egy Smart Q7 nevű UMPC féleség, külföldi teszteken nagyon jókat irtak róla, és az ára is "barátságos" USD189.99 Csak itt forgalmazzák [link] e-mailt kell nekik irni ha rendelni szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mivel ez az EU-n kivülröl jön ezért gondolom kell majd rá vámot, vagy áfát fizatni, de mennyit körülbelül? És hogy zajlik ez az egész, hogy megrendelem, kifizetem, aztán azt irják a weboldalon, hogy valami fedex nevű cég szállitja, akkor mikor eléri a magyar határt, akkor átnézik, hogy ez mi? kibontják a csomagolást? Hogy fizetem ki a vámot? Személyesen kell felmenjek a vámhivatalba? Légyszives tudnátok segiteni! Köszönöm szépen!

Új hozzászólás Aktív témák