Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BaJaZo

    tag

    válasz redingitell #764 üzenetére

    Ezt már én is megtettem többször, és valóban, a PES2021 szórakoztatóbb.
    DE!!!
    Persze, hogy élvezted a PES-t, mert ott csak nyomkodni kell a gombokat és megy minden, mint a karikacsapás... Persze, hogy szórakoztató.
    A valódi futball, amit a TV-ben is látunk, nap, mint nap, belül, a játékosok számára nem valami szórakoztató ám... Az ott belül szenvedés, kőkemény küzdelem, egymás rugdosása, lökdösése, ráncigálása, minden, csak nem egy kellemes játszadozás. A futball mindig is ilyen volt, és el kell ismernem, ilyen szempontból az eFootball sokkal közelebb áll a valós futballhoz, mint a PES. Ez egyrészt engem is zavar, de el kell dönteni - a játékosoknak és a fejlesztőknek egyaránt - melyiket akarjuk? Ha abból indulok ki, hogy ez egy játék, akkor olyannak kellene lennie. mint a PES, de legalábbis szórakoztatóbbnak. Viszont, ha az elsődleges szempont az, hogy legyen minél élethűbb, szimulátor jellegű legyen, akkor eFootball.
    Mióta igy tekintek az eFootball-ra, sokkal jobban elviselem, hogy kevésbé szórakoztató. Magamra nem úgy tekintek, mint aki egy kellemesen hűvös szobában, kényelmes gamerszékben lazán nyomkodja a kontroller gombjait, hanem úgy, hogy ott vagyok a pályán és megküzdök, szenvedek minden méternyi előrehaladásért, ahogy a valóságban. Mióta ilyen felfogásban ülök le "játszani" az eFootball-al, sokkal jobban elviselem, hogy nem igazán szórakoztató. Úgyhogy dönteni kell: aki csak egy könnyed kikapcsolódásra, szórakozásra vágyik annak ott a PES. Akit meg nem zavar, hogy meg kell szenvedni minden sikerért, annak az eFootball való.
    Persze még sokat javithatna a Konami ezen: ha lassabbak lennének a játékosok és a labda fizikája javulna, akkor szórakoztatóbb lenne, de ez nem menne a szimuláció rovására, sőt!

Új hozzászólás Aktív témák