Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Submarine

    senior tag

    Kedves közönségünk!
    "Nem értek hozzá, de szerintem ez szar" - topikunkat olvassák.
    :C

  • Submarine

    senior tag

    Mindenképpen alaposan utána kell nézni, ha ilyet akar venni valaki.

    Ennek az eleglide-nak konkrétan van saját webshopja, ahol elég sok alkatrész is kapható, lehet minden típushoz, nem néztem át az oldalt.
    Másrészről a váz úgy van kialakítva, hogy kompatibilis teszem azt a shimano termékekkel.
    Ugye, van amiből eleve azt is tettek rá. Persze a legolcsóbbat.
    De például egy agymotoros változatnál mindenképpen számolni kell a hátsó fogaskeréksor és a lánc fokozott kopásával, mivel azon keresztül hajtja a kereket, tehát a leggagyibb biztosan nem lesz hosszú életű.

    A termékspecifikációban ezt írják a vázról: Aluminium Alloy (AL6061)
    A hegesztésről annyit, hogy az alumínium ötvözet hegesztése a technológiából fakadóan eleve szélesebb, terjedelmesebb varratot eredményez, mint acél esetében.
    Másrészről a jelenleg használatos hegesztéstechnikai szabványok nem igazán díjjazzák a varrat köszörülését. Konkrétan tilos. Linkelhetnék képeket, de baromi lusta vagyok.

    Az acél vázat pedig turbófejjel csiszolták simára, de akkor valamilyen vizsgálatot is kellett végezzenek a varraton (UH/RT). Legalábbis papírforma szerint. Mondanom sem kell ez mind nagyban drágítja a gyártást.
    A kínaiaknál minden technológia, szabvány adott, erről ne legyenek negatív illúzióink. Viszont a profitorientációt és a hatékonyságot se felejtsük el.

    Az autók kapcsán, meg senki nem beszél arról, hogy amikor majd a fél város átállt, az éjszakai lakossági áramfogyasztás legalább annyi lesz mint a nappali. Az honnan lesz fedezve?

Új hozzászólás Aktív témák