Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz stickrs #3023 üzenetére

    Amugy maga az otlet nem lenne rossz, szamomra tokeletes tudna lenni egy olyan (akar plug-in hybrid, akar nagyobb tavot tudo teljesen elektromos), aminek a tetejen van akar csak 1m2 napelem. Ha csak napi 2km-t beletolt, akkor az ev 3/4-eben gyakorlatilag ingyen jarnek.
    Mert nalunk ugy van hasznalva az auto, hogy ~szeptembertol majusig szerintem a havi 50km sincs meg atlagban, kb csak bevasarolni jarunk el meg focizni, kozeli haverokhoz, stb. Aztan jon a jo ido, akkor viszont megindulunk, sok hosszu ut van, ami viszont tenyleg hosszu, tobb oras, tehat ugyse az otthoni toltes szamitana.

    Gyors szamolas erre (aztan ha elrontom, majd javitsatok ki legyszi): Mondjuk feltetelezunk egy varosi 20kw/100km fogyasztast, meg az 1m2 napelemtol atlag 50W-os teljesitmenyt (veszteseggel egyutt, oszi-teli-kora tavaszi felhos fostalicska idojarasban) napi 10 oraban, akkor az azt jelenti, hogy napi 0.5kW megy bele a kocsiba, ami napi kb 2.5km-nek felel meg, mindenre IS eleg lenne szamomra.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák