Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    Hali.

    Beépített akkus, USB-ről tölthető lámpák okkal kerülendők? Kutyasétáltatáshoz nem akarok 10-20 ezerért lámpát venni, persze tök menő lenne az egész rétet bevilágítani, meg a rét végén figyelni a vadakat csillogó szemmel, de ez kicsit luxi ennyiért. :D Pedig egy M3 jó lenne.
    Elemekkel viszont nem akarok kínlódni, azért nem akarok sima AAA elemes lámpát, ilyen van három is. Olyat akarok amit rádugok az USB-re aztán feltölti, a világítós pórázaim is ilyenek, feldugom mellé a lámpát is.
    Vagy ilyenek között nincs normális, hanem ami megtetszik az Euronicsban azt hozzam el?

  • #89309696

    törölt tag

    Kávéfőzőt vettem az Euronicsba azért gondoltam, hogy akkor nézek ott lámpát is, ha nem muszáj nem rendelgetek netről ilyen kis vackokat.

    Hát üzletben nekik nincs semmilyen zseblámpájuk, csak webáruházról rendelve. Ilyeneket lehetne rendelni. [link] [link]
    Kösz-kösz-kösz, de kihagynám. :D
    Még gondolkozom rajta mi legyen, egy M3 azért bizsergetően jó lenne, férfivé teszi a férfit, de szeretnék a józan ész keretein belül maradni.

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Gargouille #68908 üzenetére

    Olyat kell venni amin van egy karika rikító szín. És akkor megtalálni. :D

  • #89309696

    törölt tag

    válasz WestBam #68933 üzenetére

    Jézusom mennyi fénykép, minden porszemet 5 szögből lefotóz. Alapos oké, de azért ez így ömlesztve kicsit sok. :D És nincs kültéri tesztfotó sötétben. Persze azoknak nem sok értelme, mert az expoidővel, érzékenységgel bármilyen lámpa bármivé varázsolható, csak hiányolom.

    Kutyát sétáltatni mondjuk nekem is jobb lenne fejlámpa, mivel a kezeim foglaltak. Csak én jobban kedvelem a kézilámpákat. Meg nagyobb fényerő is azzal érhető el.

    Egyébként mennyibe kerül egy átlagos akku és töltő? Mert én nézegetem a zseblámpás boltokat beépített akkus lámpák 800-1000 lumen és 20 ezer pénz. A Convoy ennyi pénzből 4-5000 lument ad. Azért az nem mindegy. Ennyire drága az akku meg a töltő még (ami kell a Convoyhoz) ami kiadja az árkülönbséget, vagy ennyire túlárazottak a beépített akkus lámpák?

    Az a baj még sose volt 800-1000 lumenes lámpám, nem tudom mire képes. Lehet az is elég volna. Egy autó távolságija az 1500 lumen körül van, a kettő 3000, ahhoz lehetne hasonlítani, de a meleg fényű halogén egy akkora foncsorral tök más, mint egy zseblámpa. :F

  • #89309696

    törölt tag

    válasz HollyBoni #68936 üzenetére

    Az nem drága. Akkor ezek szerint ennyire túlárazottak az beépített akkus lámpák.... Mert a Convoy 20+párezerért dupla lument és valószínű jobb minőséget is ad, mint a beépítettek 20 ezerért. És a beépített akkusba sem a legjobb akku lesz az ezer százalék, hanem egy 1-2 ezer Ft-os, meg egy 1000 Ft-os töltőegység.

    Közelre tuti, hogy kevés fény kell, sőt be se lesz kapcsolva. A világító pórázba is mikor belenézek utána vakon megyek. Jobb lámpa nélkül sétálni, csak ugye a póráznak világítania kell, hogy más lásson minket. Ha megy a zseblámpa is akkor távolra semmit nem fogok látni, mert a pupilláim beszűkülnek úgyis, de valószínű még a kutyát is zavarja.
    A sok fény a pofáraesés miatt érdekelne, mert hát menő beteríteni a fél megyét, mások előtt királykodni. :K
    Bár aztán... Az ember megunja hamar, utána meg ott van a kezében egy 20 ezres lámpa amit legkisebb fokozaton használ.

    Ilyen az mikor 30-as éveidben jársz. 20-as éveimben a legerősebbet venném, 40-esben már azt ami a felhasználásomhoz szükséges. 30-asban meg vergődés van, hogy hát de mi legyen mindkettő kéne. :D

    WestBam
    Az a Warrior X vetítés jó lenne kép alapján, eléggé távoli, de eléggé széles is. Sőt a közepe még túl erős is. Ahham. Ezek szerint ha jó lámpát választok akkor az 1000 vagy 1500 lumen is bőven jó lehet.
    Más probléma, hogy ezeket a paramétereket csak a normálisabb lámpáknál adják meg gondolom én, az összes többinél nem, legalábbis nem találkoztam még ilyen számokkal. :D Olyan ez, mint a hangszóróknál az RMS aztán az ember döntse el belőle mi van. Már kezdem érteni.

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz csibe1 #68940 üzenetére

    Tartalékot nem akarok, mert ha lemerül hazatalálok a telefonnal. Meg tartaléknak ott vannak a sima elemesek. Max 20 ezret, de lehet már az is túlzás erre, sőt. Nyáron nem is lenne használva, mert nem lesz sötét már 5 órakor.
    Most megnéztem az elemes kislámpáimat, mind 100 lumen alatti és valószínű ez is kamuval, szóval egy valós 500 az bőven elég lesz, nincs értelme annál többnek. Ez már egy kiindulópont, a gyártók úgyse árulnak el ennél többet.

    Már csak kéne olyat találni ami ilyen átlagosan közepes. :D Legyen távolsága is, de terület is és ne legyen hirtelen levágva a fénye, mert az nagyon zavaró. Meg ne legyen kékfényű, mint a gagyi olcsó lámpák.
    Majd ha hazaérek megnézegetem őket, de szerintem az Olight termékei között megtalálom majd amit keresek, mert ott látom sokféle van és mind tölthető.

  • #89309696

    törölt tag

    válasz WestBam #68948 üzenetére

    Mi az az EDC? :D Miért pont fém? Ezek szerint érintős gombja van?
    Ez ennyire fel tud melegedni? Égetéshez kell azért hőmérséklet bőven és ebben van túlmelegedés elleni védelem, veszi is vissza a fényerőt. :F

    Amúgy nem, nem tervezem magamnál hordani, meg fiókba se bedobni úgyhogy nem tartok tőle.

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz WestBam #68950 üzenetére

    A Mini 2 10 ezerrel drágább, egy közelségszenzor meg a turbó feltolása a különbség a két lámpa között, hát nekem ennyit nem ér meg, de szerintem senki másnak. Az eredeti árukon csak 2 ezer a különbség azt még ki is fizetném, de a Mini 1 most akciós, így már nem buli mert már 10 az árkülönbségük. Meg 35-öt amúgy se fizetnék ki érte, a 25-öt is csak szájhúzva. Ha a Mini 1 is eredeti árán lenne tovább is görgetem azonnal. Csak az akcióssága miatt érdekel most.
    A Baton 3 meg az S2R II megy még 25 ezerért, mindkettő gyengébb. Meg mindkettő tölthető mágneses söröskupakkal, tehát gyanítom azok is érintettek ezzel a hibával, mert az is működik az ellenállás mérésen alapuló drótos kapcsolóval. Ha jól sejtem.

    Úgyhogy marad a Mini 1. Nem tervezem olyan helyen tartani ahol gondja lenne. Meg hát ott van a lock is.

    Ha jól láttam huskyja van a Leitz videóban a csávónak. :K

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz csibe1 #68952 üzenetére

    Én már a lítium akku miatt se rakom le akárhova, mert annak se szokása hiba esetén hűvösnek maradnia. A régi telefonjaim amik még működnek mindig azok se a fiókban vannak, meg nem a ruhák között. Hátha életre akar kelni valamelyik.

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    Én még azt se tudtam eldönteni mit vegyek. A Mini 1 már benne volt a kosárban, de mikor ráment a szállítási költség is, amit manapság nem szeretnek a boltok vállalni akkor se ha 10x ennyiért vásárolsz náluk...
    Szóval 28 ezret én nem adok egy nyamvadt lámpáért.

    Közben pedig azon gondolkozom mi lenne ha a kutyára tenném rá. Oda pedig másféle lámpa kell.

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Zoli-bácsi #68942 üzenetére

    Ezt is néztem mikor írtad és szimpatikus is, de ebben hol a csapda? Mert az Olight hasonló lámpája 25 ezer, ez meg 10. És mindkettő kínai, mindkettő normálisabb márka kínain belül. Akkor mitől van ekkora árkülönbség. :F

    Oké, az Olight nagyobb akkuval van és ráadásul saját spéci akku + a mágneses töltője. Ez adna ekkora árkülönbséget? Az Olightnak szebb a fénye videó alapján, jobban terül. Ennyit látok különbségnek.

  • #89309696

    törölt tag

    Holnap jön a Wuben C3, kíváncsi leszek.

    De... Kéne valami lámpa a kutyára ami körülöttünk lévő teret világítja meg, hogy lássam hova lépek, mit szagolnak. Nem kell ehhez nagy fény, valami kacat lámpa is jó erre, de folyamatosan világítana, ezért jó lenne, ha sokáig bírná. Nem muszáj tölthetőnek lennie, de ha elemes akkor ne kelljen három naponta elemet venni bele.
    A mostani sima zseblámpáim mind előrefele világítanak az nem jó. Ide inkább ilyen horgászlámpa szerű kéne, nyilván kezelhető méretben.

    Vagy ráakasztok egy ilyet. [link] :D :D
    Ilyen van a kapukon nekem, marha erős fénye van és órákig bírja.

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Zoli-bácsi #69004 üzenetére

    Tudom, nem is akarok olyat. Arra, hogy a körülöttünk lévő két méteres kört bevilágítsa elég valami szórt fényű 20-30 lumen is szerintem és akkor az nem vakítja el őket. Meg nyilván engem se, ha akkora fényt csinálok helyben akkor nem látok tőle én se. :D

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz jézusom #69011 üzenetére

    Nem hát, minden kutyának van világítós póráza és így sem látok velük a talajra pedig 4 világít egyszerre. Nagyon jól látszanak távolról, de helyileg semmi.
    Lehetne valami kis kulcstartós lámpácskát a nyakörvre akasztani ami lefele világít, de ahogy nézem ezeknek ilyen 20-30 perc az üzemideje, az nagyon sovány.

    [link]
    Például ez, 150 lumennel nagyon hamar lemerül, meg annyira nincs is szükség szerintem az sok lesz, az 5 lumen meg semmire nem elég fényben. Pont a kettő közötti nincs.

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Donki Hóte #69031 üzenetére

    A villogót nem tudom ki találta ki kutyapórázra. Őt is, meg a gazdáját is megőrjíti. Annyira nincs értelme, mint az SOS meg strobi opcióknak a zseblámpákban.

    Nekem világítós póráz van [link] , mert a nagy szőr kitakarná a nyakörvet, meg amúgy is jobban látszik a póráz. De ez láthatóságot biztosít és nem látást. Meg van egy a kezemen. [link]
    Van olyan nyakörv amiben fehér led van a csatban [link] ez biztosítana valamiféle fényt a kutya alatti területen, de én kipróbáltam egy ilyet nem volt elég erős ehhez, láthatóságra meg gagyi volt, mert arra a klasszikus színes csíkok sokkal jobbak (ez a nyakörv nem világít csak lefele a csat).

    A súly nem gond, nagy és óriástestűek. Majd valamit kitalálok, egyelőre tesztelem a lámpát.

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz gyapo11 #69039 üzenetére

    Jobb felszereléseket eleve szerelik vele, nekem is mindenen van 3M Scotchlight fantázianevű mindent is el lehet érte kérni árú dolgok. [link]
    Nagyon hasznos, viszont mindenképp kell világító is, mert külterületen pl. a vadász máshogy nem lát meg. Vagy a másik kutyás. Volt olyan, hogy azt hittem őz lépked aztán egy idegen kutya volt a gazdája meg mögötte. Fényvisszaverős csak autóknál jó. Sokszor feltolják a refit ránk, mert tetszik nekik a csillogás. :D

  • #89309696

    törölt tag

    válasz csibe1 #69043 üzenetére

    Az egész ország vadászterület ami lakott területen kívüli. Kivétel ez alól azok a kinti magánterületek ahol a megfelelő papírok kitöltésével a tulajdonos kérésére a vadászok nem használhatják az adott területet (az összes területünk fel lett véve ide, mert szarrátaposták terepjáróval mindig a rétjeinket, szántóinkat), illetve a helyi önkormányzati szabályok által meghatározott területek (ha meghatározták, nálunk igen), jellemzően a lakott terület határától számított biztonsági sávok, turistaútvonalak, turistalátványosságok, műemlék épületek környezete stb.
    Sötétben csak a kijelölt turistaútvonalon megyünk, továbbá ezért kell kivilágítani és nem fényvisszaverőre hagyatkozni. Hemzseg a környék a részeg turistáktól, nyaralósoktól amúgy, úgyhogy erre nem sűrűn vadásznak.
    Pórázt mindig is használtam, max a fotó erejéig vettem le, de már évek óta ahhoz se, mert menci drága pórázaim vannak, hát majd hülye leszek nem szét-Instázni mim van. :K

    A vad az állam tulajdona, ha vadjelzett táblás szakaszon ütöd el akkor tüntesd el gyorsba és tűnj el onnan, ahogyan minden józan eszű autós teszi, mert a kocsi javításán kívül még azt is fizetheted. A táblás szakaszokon kívül pedig a rendőr büntet meg, mert nem az út és fényviszonyoknak megfelelően közlekedtél, ha el tudtad ütni. Üdv itthon. :K

    [ Szerkesztve ]

  • #89309696

    törölt tag

    válasz bedvóter #69045 üzenetére

    Hozzátenném, hogy a lelőtt kutyák 99%-a póráz nélküli volt, úgyhogy nem véletlenül ugatják el hatmilliószor, hogy pórázt kéne használni, mert gyakorlatilag nem létezne kutyalelövés esete, ha használnák a kurva pórázt.
    Sok a vadászok között a tetű, de nem mind. És a tetű se lőne, ha használva lenne a póráz, úgyhogy a kutyás pont ugyanúgy meghúzza a ravaszt, mint a vadász.
    De szerintem ez itt már nagyon off.

    csibe1
    A vadászat a politika után az egyik legkorruptabb szakma, pontosan tudja mindenki mi megy benne, milyen módosítást várunk is akkor. Marha egyszerűen megoldható ez a probléma, pórázt kell használni, nem eszetlenül járnikelni akárhol, meg kivilágítani magunkat és a kutyát. Lámpa topikban vagyunk nem lesz nehéz lámpát találni. Gyakorlatilag 100%-os módszer.
    Egyébként amióta a sötétzöld állatvédelem ennyire fellendült (legalább ennyi hasznuk van, mert amúgy csak hátráltatják az állatvédelmet az ökörségeikkel) már jelentősen csökkent az esetek száma, mert tőlük tartanak. Ez nem azt jelenti, hogy a pórázt el lehet dobni (ami egyébként kötelező is).
    Ez viszont már annyira off, hogy én lezártam, mert úgy is ki lesz törölve az egész.

  • #89309696

    törölt tag

    Megjöttünk a Wuben C3 első köréről.
    Jó ötlet volt, hogy nem vettem meg az Olight Warrior Mini 1-et 2.5x drágábban, mert ez is bőven megteszi, nem éri meg a felárat a másik, legalábbis nekem biztosan nem.

    -Az alul elhelyezett gomb rossz. Ha marokra fogom akkor jó helyen van, de normál fogással pont egy oldalsó gomb kellett volna rá nagyon. Kényelmetlen így.
    -5 lumenes fénnyel is már lehet látni miben akarok átesni, legtöbbször ezzel mentünk. 10 lumen jobb lenne azért, egy kicsit feljebb tolhatták volna itt.
    -A következő a 80 lumen, ezzel is sokat mentünk, gyakorlatilag teljesen kielégíti a sétához szükséges fényt, elvilágít olyan messzire amennyire indokolt hogy látni akarunk, közelre már kicsit ki vakít is, előrefele kellett világítani vele, mert a földre világítva a visszavert fénytől rosszabbul láttam utána a sötétbe visszanézve pár másodpercig. 50 lumen lehet jobb lenne ide.
    Nyilván ezek nem csak a lumentől függnek, hanem mástól is, meg mindenkinek másra érzékenyebb a szeme.

    -A következő 400 és 1200 lumen meg egyértelmű őzvakításra való. Párás időben, mint most is minden tejfehér tőle, tehát több lumennek amúgy se lenne már itt értelme, mert nem látok tovább vele. Tiszta száraz időben persze lehetne látni, de 150-170 méterig elvilágít a Google Maps mérője alapján ez az 1200 lumen, az őzek szeme nyilván jóval távolabbról is visszacsillog.
    Bőven elég, persze ha kicsit melegebb lenne a színe, hogy ne égesse az agyam, meg jobban terülne szélességre akkor rögtön megzuhan a látótáv is 1200 mellett.

    -Kicsit ciki, hogy ha holdfényből feljebb megyek és utána vissza akarok oda térni akkor végig kell léptetnem a nagyobb fokozatokon is, mint egy idióta villogok a sötétben, de egy gombbal ezt nem egyszerű megoldani nyilván.
    -A strobi meg SOS mód egy hülyeség. Abból a szempontból pláne, hogy mikor végig akarom kattogtatni a fokozatokat akkor mindig beléptem vele a strobi módba, mert ő azt dupla vagy triplaklikknek érzékelte. Szép lassan kell vele léptetni, mint valami debil.... Sose használja senki ezeket a villogó vackokat. Inkább ezt a két funkciót tették volna bele a 4 világító fokozatba, hogy így 6 legyen összesen, mert azért még férne el. 10-50-100-200-400-1200 mondjuk jobb volna vagy valami ehhez hasonló. Fent olyan mindegy, hogy 400 vagy 1200 vakít meg (ezt mondjuk a legtöbb lámpánál be is tartják), de az alsó szinteket még lehetett volna tovább osztani a hülye strobi meg SOS mód helyett és akkor mindenkinek lenne olyan fényereje ami kényelmes az adott szituációjára. És akkor egy gombbal megoldható a visszaléptetés is. Egy klikk felfele, duplaklikk lefele. Teljes benyomás ki és bekapcs. Lámpát kell gyártanom magamnak. :D
    De az se lenne rossz ötlet, ha a fejet forgatva változna a fényereje, nem a vetítési szélességet állítaná, hanem fényerőt és akkor nagyjából fokozatmentes volna és mindenki annyi fényt csinál magának amennyi épp kell.

    Nem hibáztatom a lámpát érte, mert kb. mind ezen az elven működik, tök mindegy melyiket veszem meg. Tetszik a lámpa, 10 ezer pénz manapság játékpénz amúgy is, kaptam érte egy frankó lámpát tulajdonképp, szóval tök jó, csak hát kompromisszum van bőven, meg én se vagyok egyszerű eset.

Új hozzászólás Aktív témák