Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • waccamár

    senior tag

    válasz Pikari #47 üzenetére

    Szóval onnan, hogy mindenki pózer aki Apple gépet vesz, azon keresztül, hogy 15 éve volt 2 ismerősöd, akik rossz terméket választottak maguknak, mégis eljutottál addig a helyes megfejtésig, hogy adott terméket adott felhasználásra veszünk.

    Aki megvesz egy akármennyibe kerülő akármilyen Mac-et úgy, hogy nem néz utána annak, hogy az ő igényeinek megfelelő-e az, vagy azt a munkát, amit ő végez hatékonyan tudja-e rajta elvégezni, na az hülye.
    És erről nem az Apple tehet, hanem a felhasználó.

    Tudom lehet nehéz elképzelni, de nem mindenkinek ugyan az az igénye, mint neked.

    Nekem Mac-em van, mert nekem az elégítette ki legjobban a felhasználási igényeimet.
    És se pózer nem vagyok, se hülye, sőt, az IT-hoz is értek valamennyit.

    Meggyőzni nem akarlak arról, hogy TE vegyél Mac-et - inkább csak arra akarok rávilágítani, hogy vannak olyan pozitívumai, ami miatt egyes felhasználók ezt választják. Valószínű te ezeket a pozitívumokat vagy nem is akarod meglátni, vagy szimplán csak számodra irrelevánsak. Amivel nincs baj. De ez az Apple haterkedés ugyan olyan, mint az Apple fanboyoskodás.

  • Sidorovich

    senior tag

    válasz Pikari #47 üzenetére

    Nem tudom honnét veszed ezeket a hülyeségeket: "Amint általános célú dolgot kell futtatni, a sebesség mindjárt első generációs i3 szintjére fog leesni, és ez van."
    Ez csak a te fejedben él, hiába mantrázod, nem igaz.
    Tartalomgyártók, komplett több ezer munkavállalós multik működnek MacBook Pro-kat használva, az előző munkahelyem (szoftverfejlesztés) is ilyen. Ott a gépek bő fele volt MacBook, semmivel nem teljesítettek rosszabbul mint a Dell/Lenovo laptopok, csak halkabban és hosszabb akksi idővel. Pedig elég általános és vegyes volt a szoftverfejlesztői környezet, nem Apple specifikus dolgokról van szó. Microsoft Visual Studio, Azure Data Studio szerinted mennyire Apple?
    Ezekben fejlesztek, Macen, M2 chipen, nap mint nap. :U

    [ Szerkesztve ]

  • Hi!King

    őstag

    válasz Pikari #47 üzenetére

    A Mac-ek általánosságban nem tartalomfogyasztásra vannak kihegyezve, a MacBook Pro és a Mac Pro elsősorban munkára szánt gépek, más gyártók üzleti gépeinek az alternatívái, és eleve sokan dolgoznak olyan szoftverekkel, amelyek kimondottan Mac-re vannak optimalizálva, vagy arra is.

  • vadkörte

    addikt

    válasz Pikari #47 üzenetére

    Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodsz, vagy meggyőződéses vagy. Nem is tudom melyik a rosszabb...
    Tudod a felhasználók egy jelentős részének nem a gamer-kedés az életcélja. Sokan magasról tojnak rá, hogy egy HW az épp aktuális játéktrendeken mennyit teljesít.
    20+ éve Windows-t használok (3.1-től) sosem akartam Mac-et. Sőt! Fotózok és kiadványokat szerkesztek (papír alapú és elektronikus könyvek) a "régi" gépem (Ci5 6600 32GB RAM GTX750Ti, 120GBSSD+1TB/2TB HDD) is kielégítette az igényeim. A szerkesztő programjaimnál azonban kezdett szoros lenni a kabát (nem CPU/RAM téren, inkább a VGA lett a vékony keresztmetszet)
    2023. februárban döntöttem el, hogy cserélek. Egy erősen költséghatékony konfig jött ki ~460E-re, az amivel ellettem volna 7-8 évig már felülről karcolta a 700E HUF-ot (12th gen Ci5, 32GB RAM, 750W PSU, GTX3xxx VGA, 1TB/1TB/2TB SSD).
    Elegem lett a zúgó ventilátorokból, a cicergő HDD-kből. A monoton zaj nagyon fárasztó.

    Elengedtem a dolgot. Nagy levegő után lett egy M2-es Mini (16/512). Ugyanazok a szerkesztő programokkal lényegesen gördülékenyebben tudok dolgozni, pedig akadozás a régi vason sem volt. Az OS-t megszokni pár nap elég volt (előtte hetekig nyúztam VMWare-ben). A HDD-ket leváltottam 2x1TB SSD-re, a HDD-k azóta a backup-lemezek. Azóta csend van, a legnagyobb zajt a mechanikus billentyűzet switch-ei csapják.

    Drága volt? Igen. Megérte? Nekem teljesen! Senkit sem beszélnék rá, úgy érzem aki ki tud adni egy ilyen szabad szemmel is jól látható összeget egy 20x20x3,5cm-es mütyürre, az elég felnőtt ahhoz, hogy képes legyen eldönteni szüksége van-e rá.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák