Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Crytek #9997 üzenetére

    Én hozzákötöttem a kártyámat, mert így sokkal kényelmesebb a használata. Arra azért érdemes figyelni, hogy a vásárlásnál ne a PayPal végezze a deviza konverziót, mert viszonylag drágán váltanak. Az bankod valószínűleg sokkal jobb árfolyamon fog neked váltani.

    >Mastercardom miatt is rettegek melyik pillanatban tűnik róla el az
    >egész életemben összegyűjtött vagyonom nem kell még1 ami miatt aggódjak.

    lol. A valószínűleg PayPal komolyabb rendszert mint a bankod! Ha naponta törnék fel a rendszerűket, akkor hogyan lenne több millió ügyfelük? A mai online világban 1-2 ilyen alkalom után tönkremenne a cég, néhány óra alatt lelépnének az ügyfeleik.

    >Ez tulajdonképpen egy virtuális számlaszám amire bármilyen
    >bankkártyáról (pl én mastercardomról) tudok utalni rá?

    Van ilyen üzemmódja is. Viszont az utalás-visszautalás értelem szerűen nem ingyenes. A pénz meg ott áll a számlán. Meg soha nem tudhatod, hogy pontosan mennyibe fog neked ez kerülni forintban (lehet vajon HUF, EUR, USD számlád is, egyszerre?).

    A másik üzemmód, hogy hozzákötöd a kártyádat. Egyszeri alkalommal hitelesíteni kell (1-2 USD vagy EUR). Ettől kezdve minden vásárlásnál úgy működik, mint amikor a boltban fizetsz vele. Egy összeg azonnal zárásra kerül, majd pár nap múlva véglegesíti a bank az árfolyamot.

    >Ennek a "fenntartása" ingyenes vagy itt is van valami éves/havi kezelési költség?

    Magánszemélyeknek (kis forgalommal) ingyenes a számlanyitás, nincs havi / éves díj. A vásárlásoknak van tranzakciós költsége, de ezt általában kereskedő fizeti, ha nem akkor előre jelzik (nagyon ritka eset az ilyen). Tehát ha veszel valamit 10 €-ért a Steam-en, akkor 10 €-t vonnak majd le tőled. A bank meg pár nap elteltével kimatekozza, hogy mennyibe került ez neked forintban.

    Mint mondtam, van olyan lehetőség is, hogy a PayPal váltsa neked a pénzt, ilyenkor rögtön, a számla kifizetése előtt megtudod a pontos összeget, hogy mennyibe kerül ez neked forintban.

    Ja, és ha nincs PayPal-od akkor gyakorlatilag használhatatlan az e-bay is. Ember, hogy te milyen akciókról maradtál már le! :)
    Persze ha nem gond kifizetni a 27%-os ÁFÁ-t, akkor ez nem neked szól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák