Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Pocok256 #110893 üzenetére

    Ha kell minden dlc, akkor egy Endless Legend Collection és Endless Legend - Classic Edition to Emperor Edition Upgrade. Utóbbi csak a "Deep-Freeze" Add-on miatt.

    "Deep-Freeze" Add-on:
    * Adds the “The Refreezerator” spaceship that unlocks a new mode for the game.
    * Adds Kreyang to the hero cast of the game.

  • tomsolo

    őstag

    válasz Pocok256 #110893 üzenetére

    Hétvégén toltam egy kicsit vele, nehéz ügy értékelni.

    Egyrészt sok kiválósága van - érdekes kasztok, hangulatos intrók mindegyiknek, fantasztikusan jó zene - másrészt nincs igazán rendes kampány mód, hanem csak egy rettenetesen sokrétű skirmish mód.

    Minden kasztnak megvan a fő questje - célja mondjuk inkább így - az ellenfél legyőzését leszámítva, ez lehet egy technológiai fok elérése, vagy birtokolt terület hányad whatever plusz a fő kasztokon kívül van egy tonnányi kisebb faj(minor fraction) is akiket szintén meglehet hódítani, beolvasztani - az tetszett hogy a pacifikálás után lehet lehet az Ő egységeiket is gyártani - akik szintén adnak kisebb nagyobb feladatokat a szokványos iga mellett.

    Ha már a feladatok szóba kerültek vannak még elhagyott romok/templomok amiket szintén érdemes kutatni mert ott is kaphatunk taszkokat.

    Az egységeket többféle módon is lehet fejleszteni - kár hogy az égegyadta világon nincs szinte semmi különbség kinézetben a szerelés váltogatása közben. A grafikai is kellemes, egyedül azt hiányoltam hogy nem lehet forgatni a kamerát, alapban nincs szükség rá de néha jó lehet volna.

    Szóval nincs rendes kampány, hanem egy amolyan random generált dolgot kapunk sokféle teljesítendő dologgal és annyi ellenféllel amennyit beállítunk magunknak. Sajnos hiába a különbözőség a fajok terén azért _állandóan_ a szokásos lépcsők mentén kell kidolgozni az új birodalmunk határait, sok-sok marha unalmas kör klikkel mert éppen nincs elég arany, vagy lassan készül el a flotta whatever bár ezeket megfelelő pénzért lehet siettetni, de akkor meg az aranyra fogunk várni egy idő után.

    A harc nem rossz, bár messze nincsenek olyan mérvű taktikázások mint pl. az Age of Wonder III-ban, mondjuk hősők itt is vannak, ezeknek is van külön fejlődésük meg perkjeik, de sok vizet nem zavar. Ha nincs akkor kell, ha meg nem akkor mehet vissza a városba morált növelni.

    Nehéz ügy értékelni, mert 2017-ben ezek a fajta startégiai/menedzsment játékok nem is igazán játékok, 10+ város fejlesztése meg egy ideig-óráig baromi unalmas, utána meg kb. felesleges mert egyedül arra kel lfigyelni hogy rend legyen illetve elég katonát tudjunk gyártani. A sok mellékfeladat egy ideig érdekes utána már elég repetívek lesznek. Ettől függetlenül van egy fajta szívóereje, marha nehéz mellőle felállni bár ez köszönhető a fantasztikus zenének meg pofozgatós, klikkolós játékmenetnek. Bevallom a multit nem próbáltam, bár szerintem ahhoz túl lassú a játékmenet érdemes legyen belefogni.

    Szóval nehéz lehúzni ezt a játékot, de felmagasztalni se lehet. Én egyébként azt nem értem miért kell ezt a vonalat erőltetni, ha már TBS akkor legyen vmi squad alapú amit szarrá tudok fejleszteni vmi frankó történettel és kész.

    Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

Új hozzászólás Aktív témák