Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    Óóó kedvencem a panelgyűlölködős téma. Én ugyebár 30évig panelban laktam (csúsztatott zsalus, igazából jobb mint a szokványos panel), aztán volt pár hónap valódi panel, aztán 3-4év téglalakás, aztán 1év kertkapcsolatos sorházi lakás, aztán végül mostmár saját kertesház.

    Az első 30év még igazából vállalható volt, több felújítás is megesett, amióta elköltöztem volt még egy elég nagy felújítás, modern cpl ajtók kerültek be, szép és minőségi laminált parketta, szépen ki lett festve, stb, elég patent parkra néző cucc, de igazából én nagyon korlátozva éreztem magam ott, főleg a barkácsolási vágyam miatt.
    Szóval az a fajta lakás az amit el tudok képzelni olyannak, akinek nincsenek olyan igényei mint nekem.
    Viszont asszony nagymamája és anyósom is panelban laknak és azokat gyűlölöm. Nekem nagyon agyon szűkek. Fürdőszoba 2nm, a wc olyan, hogy leülök a fajanszra és kb mindkét térdem súrolja a falat, gyakorlatilag állandóan beleütközöm valamibe. Gyerekkel, kutyával, rémálom már. És ami méginkább zavar, a papírvékony falak. Gyakorlatilag nincs privát szférád, hallod ahogy a szomszéd veszekszik, vagy ha fingasz, akkor a szomszéd szobában is hallani.

    Családi ház is lehet közel játszótérhez, ahhoz nem kell panel, de tipikusan jellemző, hogy a paneldzsungelek jobban el vannak látva játszóterekkel. Cserébe parkolóhely nincs. Anyóséknál ráadásul már fizetős is lett, mondván, hogy túl sokan parkolnak ott és nincs az ottlakóknak hely. Így most igazából ugyanúgy nincs hely, cserébe fizetni is kell érte, szóval ez is szívás. Nálam meg a ház előtt le tud parkolni 4-5autó is gond nélkül.
    Játszótér a kert, lehet grillezni, szalonnát sütni, a teraszon is elférünk 8-10en, ahogy az ebédlőben is és nem az van, hogy a 3nm-es konyhában ketten már logisztikázunk, hogy jaj lépj arrébb, hogy kihúzzam a fiókot. Nyilván én is nagyobb darab ember vagyok és ha ilyen 60kg-os ropi lennék, akkor lehet kevésbé zavarna, de attól még a többi dolog szívás.

    Ja és persze sokkal több meló is társul a kertesházhoz, mert nem 50nm-es tenyérnyi helyet kell bebútorozni, hanem mondjuk 3x annyit és akkor a kertre is aztán lehet locsolni a pénzt. Ha pedig nincs még több lóvé kertészre akkor az időt is. Van akinek ez sok, nyűg, inkább elissza a pénzt és az időt, másnak meg kikapcsolódás.
    Cserébe sokkal több pluszt is ad. Arról nem beszélve, hogy alig 1.5-2éve élek itt vidéken, de már érzem azt, ha bemegyek Bp-re, hogy mennyivel szarabb a levegő. Eddig fel sem tűnt soha.

Új hozzászólás Aktív témák