Új hozzászólás Aktív témák

  • ncc1701

    veterán

    Uzuki szervízben. Kollega 2006-os swiftjét elcsakliztam, úgyis 2-3 hetente használja csak. Feltűnt, h ótvar büdös van benne, hétvégén 6 órát pucoltam belülről, mert a gumi alkatrészeken penész volt, és nem kellenek nekem a spórák.
    A takarításhoz összemixeltem egy ütős koktélt, alapja domesztosz lett, de került bele tusfürdő, és öblítő is, h ne legyen annyira okádék szaga. Betöltöttem egy kis spricnis flakonba, kb 1:5 arányba higítottam, ebből kellett 2 liter. A beltéri műanyag elemekről lejött 3 vödör retkes víz, 1 az ülésekről (nem akartam mutertól áthozni a kárpit tisztítót, plusz ki sem száradt volna a hétvégén, de ráfért volna a kocsira), 1 vödör retkes víz a kárpitokról, és 1 vödör víz az ajtó falcokról, de ott már slagot is használtam. Itt-ott teli volt falevéllel, amik már komposztálódtak szépen. Amikor a plafont töröltem, csak szállt a fehér por mindenfelé, jó sok spóra lehetett, fel is vettem egy rendes 3M maszkot. Az ózon generátor dolgozott ezek után 3x30 percet a kocsiban, bár a mocit csak fél óráig hajtottam neki egy helyben. A büdös a tizedére csökkent, de még érzem.
    A kollega meg ki van akadva, h csak nem képzelem, h ő takarítja a céges autót, mikor nem is használja. Érdekes, mert nekem heti 15 perc a porszívó + belső körbe törlése, de ez nyilván vállalhatatlanul sok idő. :) Javasoltam, h azért vigye el egy szakihoz legalább kárpitot tisztítani. A dolog azért kacifántos, mert a 2-3 éves gyereket meg hozza-viszi benne, gondolom a spórák által okozott asztma elég ütős. Ja, meg a srác az elején a bokáját is lefosta a lófütyi covid19 miatt. Na, ehhez képest érdekes, h a reális veszélyt okozó penészt a kocsiban meg ignorálja.
    A négy évszakos gumik félrekopva, kirepedezve, le kéne cserélni őket, plusz futómű állítás sem ártana, elöl a futóműben néha valami kopog szar úton, rezonál/mozog a kipuff, sofőr ülés kiülve. Emlékeztem én, h a vele egy kiadásu yaris mennyivel minőségibb, de az idő megkoptatta, h mennyivel. És van a verdában 128ekm 2006 óta.

    Remélem hamar meglesz a kocsim.

Új hozzászólás Aktív témák