Új hozzászólás Aktív témák

  • halapidori

    csendes tag

    válasz blueboi69 #98998 üzenetére

    Sokórás szmókolásnál kifejezetten a természetes, nempréselt, hanem forgács, vagy darabka szerű füstfákat szeretik. Szerintem egy próbát megér sima grillen a füstölés, tényleg lehet egy kis plusz a kaja ízében.
    Nem próbáltam, de ahogy én csinálnám:
    -Jó minőségű keményfaszenet gyújtanék (gyújtófolyadék nélkül), ha ez szépen parázslik, és már nem füstöl, akkor
    -rátennék a faszénre egy kis adag (fél csésze) dupla alufóliába csomagolt, előzetesen beáztatott füstfát, a csomag tetejét megszurkálva. Így lassabban ég el, nem kap lángra és szépen jön majd belőle a füst, ez fölé a csomag fölé tenném a húsokat.
    -Aztán lefedném a grillt, hogy alaposan megismerkedjenek egymással a hús meg az aromák. (Tennék egy tálba egy kis vizet a hús mellé (vagy almalé, vagy viszki, vagy sör), ez biztos nem árt, de lehet, hogy nem is haszos.)

    VAGY

    Áztatás után dobd rá a félcsészényi füstfát a parázsra, amúgy szokták ezt is csinálni, csak ilyenkor hamarabb leég, meg a faszén is elkezd újra füstölni, ami változtat(hat) az aromán. Nem rossz ez sem.

Új hozzászólás Aktív témák