Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz blueboi69 #125696 üzenetére

    Food grade formára való izé az inkább pet alapú lesz, olyannal még nem próbálkoztam, csak PLA-val. Az rideg, törékeny nagyobb erőhatásra, de asztali tárolófióknak pl bőven elég erős, rugót nem ebből kell csinálni.

  • -NoVa-

    addikt

    válasz blueboi69 #125696 üzenetére

    Szóval ez fekete és fehér PLA, vagy 40 óra nyomtatás volt összesen. Ilyeneket egyszerű, eleve algoritmikusan megtervezem a formát OpenSCAD-ban, nem kell hozzá blender vagy más 3D modellező tool. Random sütiformát már nem ilyen egyszerű, meg aztán sorjamentes legyen, és ne potyogjon a tésztába róla műanyag.

  • Jahno

    őstag

    válasz blueboi69 #125696 üzenetére

    Anyukás csoportoktól elhatárolódom, nem értek hozzá, sok a balhé, csak a baj van mindenkivel de lehet rossz a mintavételem és próbáljátok ki mert én nem egy nyelvet beszélek Velük. Egy átlag sütikiszúróhoz elég valami alap 50ezer forintos gép. Találd ki. Mi csináljuk én meg pálya széléről ugatok ebbe is :--D

    Az, hogy FB-n érdeklődés van, azt nálam pont a letojós kategória. Anyukás csoportban majdnem beledöglöttem pár éve, mikor beszórtam néhány babafotós oktatóanyagos képet, meg hasonlókról előzetest és annyian írtak, amit kezelni sem bírtam. Azóta nem foglalkoztam vele, de mindjárt megnézem, hogy hol tart a nézettség.

    Hobbiként kialakulhat, sok ismerős csinálja, de pont ezt mesélem, hogy iszonyat tudást kell mellé felszívni. 3Dben CADezni, modellt rajzolni, forrást nézni, ha ábrát kap akkor átlátni, hogy mekkora tálcára fér ki, mihez milyen alapanyag kell? Szerintem nem egyszerű.

    Na, összefoglalom. 2017ben estem be anyukás csoportba, ahol babafotókon nyáladzottak és csomó mindent nem értettek. Már nem tudom a pontos számokat, de volt vagy 2ezer érdeklődő erre meg amarra én meg bedobtam a bombát, hogy hát ez itt van nálam tananyagként, ki tudom rakni YTra. Világot megváltották volna, mindent is meggígértek, kiraktam a csoportba az egészet. Most ránéztem a nézettségre:

    Szép :--D Ebben az én tesztjeim is benne vannak. Nem kell messzire menni, de érdekes, mert edények, gyöngyfűzés, 1-2 dolog iszonyat nagyot megy. Úgyis látod, sokan Aliról rendelnek mindenféle izét és 3x áron adják tovább. Vagy beszerzési áron nagy mennyiségben, amit nem értek, de ez van, nem kell mindent értenem.

    Aztán vannak amik nem mennek. Próbáld ki, számolj be róla 1 év múlva.

    Vagy lehet tippelni, mozgolódom n+1 Face csoportbam. Ott van a portréfotózás, vakus, világítós gyakorlat, vagy a fotózás technikai alapok.

    Van egy 17ezer fős technikai csoportunk, ami már nem az enyém.

    Egy 27ezer fős egyéb tematikájú, és 5ezer fős zártabb csoport. Pár kisebb zárt vagy nagyobb nyílt.

    Ezen csoportok igényei alapján pár éve meghirdettünk ingyen 1-2 napos fotós oktatásokat, Budapest közepén és itt-ott. Tematika adott, jelentkezzen be, szervezünk kiscsoportos kb. 10 fős csoportokat, hogy a kérdésekre vagy egyéni dolgokra is legyen megoldás, ne csak valami prezentáció ledarálása és kész is, haza lehet menni. Alapozó, gépkezelés, miazmást.

    Ezek mellé felmérés után nem túl drágán modellfotózást, vakus világítós oktatást műterem beltér/kültér opciókat, 19ezer pénzes részvételi díjjal.

    Nagyságrendileg üss a hasadra és tippeld be, hogy mekkora érdeklődés volt valamint mekkora részvétel, ha elvileg az össz csoport létszámok már több 100ezer tagot kitesznek, napi szinten vergődnek alapokkal, világítással, vakuval és a kezdő 1-2 napos alapozó oktatásokat ingyen odadobnák eléjük.

Új hozzászólás Aktív témák