Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Phülöp

    addikt

    válasz Gabibácsi #52023 üzenetére

    Tangzhong zsemle

    Hozzavalok:
    Tangzhong: 125 ml tej, 125 ml viz, 50 g liszt
    A hozzavalokat osszekeverem egy kisebb edenyben es folyamatos keveres mellett addig melegitem, amig ossze nem zselesedik (ezt 65 fokon teszi amugy). Hamar kesz van, amikor az edeny aljara 'rajzol', amivel kevered, akkor mar jo. Ki kell huteni teljesen, emiatt erdemes elore elkesziteni, hutoben siman elvan egy-ket napot.
    Zsemle: 100 ml langyos tej, bele 30 g cukor es 25 g friss eleszto, felfuttatni
    500 g liszt, 1,5 tk so, 40 g vaj, 1 tojas
    Tetejere: 1 tojas, pici tejszin
    A zsemle hozzavaloit a tangzhonggal es a felfuttatott elesztovel egyutt kidagasztom, hagyom kb duplajara kelni, majd zsemleket formazok belole. A teszta elsore nagyon lagy, ragacsos, de nem kell bele tobb liszt, alapos dagasztassal szepen osszeall. En geppel kezdem, de kezzel fejezem be a dagasztast, a vegeredmeny egy rugalmas, jol kezelheto, konnyed teszta. Ebbol a mennyisegbol en 12 db-ot keszitek, kb 80 grammosak.
    A zsemleket hagyom ujrakelni a sutopapiros vagy kivajazott tepsin (kb 20-30 perc), majd lekenem a tojas es tejszin keverekevel.
    Izles szerint lehet ra rakni reszelt sajtot, magvakat, szezamot pl.
    170 fokon 20-25 perc alatt sul meg.

    A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák