Új hozzászólás Aktív témák

  • brownus

    veterán

    válasz Kalandor #270 üzenetére

    CSICSERIBORSÓ PÁSTÉTOM


    Egy csésze / 1cs=2.5 dl./ főtt csicseriborsó,
    1/4 cs.olaj, 1 fej vöröshagyma,
    2 evőkanál frissen facsart citromlé,
    1 tk.ételízesítő, pici só,
    1/3 cs. a csborsó levéből

    A hozzávalókat jól turmixoljuk össze.

    KUKORICA PÁSTÉTOM

    2 cs.morzsolt mirelit kukorica
    1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 tk. só
    1 tk. pizza fűszerkeverék, zsemlemorzsa, amennyit felvesz, 3-4 ek.olaj
    A hagymát és a kukoricát kevés vízen pároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és és az olajat
    még egy kicsit pároljuk Ezután turmixoljuk és egy edénybe öntjük
    annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá ,hogy jól kenhető legyen


    SÁRGARÉPAKOLBÁSZ

    1 kg.sárgarépa ,8-10 ger.fokhagyma ,1 1/2 kk. só
    5-6 kk. piros paprika, 2 kk. őrölt kömény
    1dl olaj,1/2 tk.zöldbors
    A megtisztított sárgarépát gyümölcscentrifugán pépesitjük. Hozzátesszük a fűszereket és az olajat még turmixoljuk kissé ha még nem elég ízletes ízesíthetjük fűszerekkel kenhető állagát az olaj adja ha nem elegendő ,tehetünk még hozzá.


    KARFIOL PÁSTÉTOM


    1 db kisebb karfiolt megfőzünk enyhén sós vízben Pépessé törjük villával ésházilag készített majonézzel ízesitjük

    AVOKÁDÓKRÉM

    1 db.avokádót a héjából kivájunk , és villával összetörjük, néháns csepp citromlevet teszünk hozzá, hogy ne barnuljon meg.Hozzáadunk 1 ger.fokhagymát pici sót és 3-4 ek. kefirt.


Új hozzászólás Aktív témák