Új hozzászólás Aktív témák

  • beencee

    senior tag

    Mivel most vette észre, hogy van ilyen topik is és mivel szép, őszi hétvége jön (nem tehetek róla, nekem ez a kedvenc évszakom), közzéteszem egy régi-régi receptemet, amit Erdélyben készítettem először egy szép lánynak. (Ezért az alapanyagoknál az erdélyi megnevezéseket használom)

    Romantikus hecsedlimártás vadsültekhez

    Hozzávalók:
    barnacukor,
    erdélyi hecsedlilekvár,
    áfonyalikőr (Saber Afináta),
    száraz, testes vörösbor (pl. Ménesi Kadarka, 1998., www,winepricess.ro),
    csubrica (más néven csombor, vagy borsikafű), szurokfű (oregano), só, bors, citrom leve,
    barnamártás,
    vörös cirmos, fehér rózsaszirmok (pl. Rosa Centifolia),
    rozmaringág.

    Egy kevés barna cukrot karamellizálunk, majd kipirítjuk benne a csubricát, szurokfüvet és
    rátesszük a hecsedlilekvárt és a vörösbort. Mikor jó besűrűsödött hozzáöntjük az áfonyalikőrt
    és a barnamártást. Összeforraljuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, esetleg citromlével,
    eloltjuk alatta a tüzet. Rászórjuk a megmosott rózsaszirmokat és mikor egy picit összeestek,
    mártásos edénybe öntjük. Cirmos, fehér rózsaszirommal, rozmaringággal díszítjük.
    Egy szép őszi estén őzsülthöz, vadrizzsel, olajon párolt erdélyi pritaminpaprikával kínáljuk.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák