- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Windows 10
- Router gondok
- Linux kezdőknek
- SkyShowtime
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- DIGI műholdas TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- DIGI kábel TV
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
senior tag
Mivel most vette észre, hogy van ilyen topik is és mivel szép, őszi hétvége jön (nem tehetek róla, nekem ez a kedvenc évszakom), közzéteszem egy régi-régi receptemet, amit Erdélyben készítettem először egy szép lánynak. (Ezért az alapanyagoknál az erdélyi megnevezéseket használom)
Romantikus hecsedlimártás vadsültekhez
Hozzávalók:
barnacukor,
erdélyi hecsedlilekvár,
áfonyalikőr (Saber Afináta),
száraz, testes vörösbor (pl. Ménesi Kadarka, 1998., www,winepricess.ro),
csubrica (más néven csombor, vagy borsikafű), szurokfű (oregano), só, bors, citrom leve,
barnamártás,
vörös cirmos, fehér rózsaszirmok (pl. Rosa Centifolia),
rozmaringág.
Egy kevés barna cukrot karamellizálunk, majd kipirítjuk benne a csubricát, szurokfüvet és
rátesszük a hecsedlilekvárt és a vörösbort. Mikor jó besűrűsödött hozzáöntjük az áfonyalikőrt
és a barnamártást. Összeforraljuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, esetleg citromlével,
eloltjuk alatta a tüzet. Rászórjuk a megmosott rózsaszirmokat és mikor egy picit összeestek,
mártásos edénybe öntjük. Cirmos, fehér rózsaszirommal, rozmaringággal díszítjük.
Egy szép őszi estén őzsülthöz, vadrizzsel, olajon párolt erdélyi pritaminpaprikával kínáljuk.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen