- Gmail
- Az Intel a legmodernebb chipgyártó géppel előzheti meg az egész szektort
- DIGI kábel TV
- Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Programozás topic
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
master bud
tag
Hali,
az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem
Töltött tojás
Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só
Elkészítés
A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.
Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagon A lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.
Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.
20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.
A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.
Jó étvágyat
mb~~G::alactic O::bservation D::evice~~
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW F10 F11 F30 F31 G30, G80 stb Jubíleumi, M Power vagy fekete embléma szett
- Athom WLED 15W E27 RGB+Warm+Cold White okos villanykörte
- Toyota 2009 Avensis CRUZ tetőcsomagtartó
- Kompakt ( CFL ) fénycsövek ( 13 db )
- Krups, Krups Quattro darálós automata kávé főző kávéfőzők, full vízkőtelenítve és pucolva
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen