Új hozzászólás Aktív témák

  • _Yvorl_

    tag

    válasz Retropoint #513 üzenetére

    A következő recept hétvégén csak úgy ötlet alapján készült, de nagyon finom lett.

    egy kilo sertéskaraj.
    Hosszában felvágvágjuk, majd fél centi vastagra kiklopfoljuk.
    izlés szerint befüszerezzük (só, bors, flekken, magyaros, chili ...)

    fél kilo champion gomba
    Gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk

    Trapista/mozarella/feta sajt attól függően ki melyiket szereti
    vékony szeletekre vágjuk

    Vesszük a befüszerezett husikat (türelem eseték, akár egy napot pácolni is lehet füszerezett olajban) és szépen a felére ráhelyezzük a gombazeleteket és a sajtot (most nem raktam bele de még sonkát/szalonnát illetve paradicsomot is lehet bele rakni szerintem) és ráhajtjuk a hús másik felét, majd fogpiszkálóval megtűzzük

    egy lapos tepsibe bő olajat öntünk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük és a végén még olajjal jól megtapicskoljuk felülről is a szeleteket. Majd 35-40 percre közepes lángon sütőbe helyezzük.

    A maradék gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzákeverünk egy kevés tejszint, süritésnek kevés lisztet és egy kevés morzsolt sajtot megvárjuk mig a sajt elolvad az egész összerottyan, (aki egészben szereti a gombát az itt készen is van) ezután turmixba ösntöm az egészet és leturmiszolom.

    Köretnek rizs, rizi bizi sült krumpli krumplipüré passzol.
    A husit a gombaöntettel leöntve tálaljuk.

    You can't teach new tricks to an old GOD!

Új hozzászólás Aktív témák