Új hozzászólás Aktív témák

  • Ildika

    tag

    Közben eszembe jutott még 1 finom étel, amit a nagymamámtól tanultam: a vadas mártás.
    Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.

    Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi.

    ''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

Új hozzászólás Aktív témák