Új hozzászólás Aktív témák

  • csirkemano

    csendes tag

    Rakott túrós-szilvás palacsinta (Stahl) kipróbálva, naggyon finom!

    A palacsintához:
    15 dkg liszt
    5 dkg olvasztott, langyosra hűlt vaj
    4 dl tej
    1 ek cukor
    1 csipet só
    3 tojás

    A töltelékhez:
    50 dkg túró
    1 citrom reszelt héja
    15 dkg porcukor
    10 dkg vaj
    2 dl tejföl
    1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor
    10 dkg aszalt szilva teában vagy rumban megáztatva, apróra vágva, lecsöpögtetve

    Plusz: 15 dkg szilvalekvár
    3,5 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája összekeverve

    A palacsinta hozzávalóiból kikeverjük a tésztát (gyorsabb, ha botmixerrel dolgozunk), majd 30 percre félretesszük pihentetni. Közben kikeverjük a tölteléket a hozzávalókból. Kisütjük a szokásos módon, csak picit vastagabbra érdemes. Megtöltjük, feltekerjük, félbevágjuk a palacsintákat. Kivajazunk egy közepes tepsit, a palacsintákat a vágott oldalukkal felfelé kissé egymásra fektetve beletesszük, majd megpötyögtetjük a lekvárral. Az egészet megkenjük a kikevert tejfölös-tojásos keverékkel, még pötyögtetünk rá lekvárt, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk, bár ha marad, hidegen is finom!

    Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...

Új hozzászólás Aktív témák