Új hozzászólás Aktív témák

  • csirkemano

    csendes tag

    Rakott padlizsán hús nélkül

    Néhány padlizsánt megmosunk, ujjnyi vastagra szeljük, besózzuk
    Hagymát pirítunk olajon, erre reszelt sárgarépát szórunk (sokat), kicsit megkavargatjuk. Aztán felöntjük paradicsomkonzervvel vagy paradicsomsűrítménnyel, só, bors, oregánó, kicsi cukor, puhára pároljuk.
    Közben makarónit főzünk, a kész paradicsomos répával összeforgatjuk.
    Ha a padlizsán levet engedett, kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük, majd jöhet az összeállítás.
    Egy tepsibe/jénaiba alulra padlizsán, erre atészta egyik fele, padlizsán, tészta másik fele, padlizsán. Tetejét sajttal megszórjuk, sütőben rápirítjuk.

    Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...

Új hozzászólás Aktív témák