Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz ngabor2 #893 üzenetére

    no, ki lett próbálva a hagymás pác... bejött :D

    2 szép nagy fej hagymát és másfél fej fokhagymát ledaráltam (pontosabban a turmixgép hagymaaprítójában péppé aprítottam), majd hozzáadtam egy nagy flakon mustárt, és egy zacskó durvára tört színes borsot. kettévettem, az egyik feléhez adtam egy üveg erős pistát. ezzel az adaggal kb. 5,5kg szeletelt lapockát bepácoltam, összesen 46 szelet jött ki belőle. 2 napot állt a hűtőben, majd grill, addig, míg meg nem sült. elfogyott, nem keseredett meg, finom volt.

    valszeg ha nem tévesztem el, és lapocka helyett tarját veszek, akkor még jobb lett volna (kevésbé inas, bár ez se volt veszélyes).

    megj.: ahol vettem a húst, mondta a hentes/eladó, hogy lapockát nem szeletelnek, mert azt nem igazán lehet. olyannal nem szoktam vitatkozni, aki nálam jobban ért a témához, ezért egészben hoztam el. itthon felszeleteltem, leginkább az ''ahogy sikerül, úgy lesz'' elvet követve. nem is sikerült olyan rosszra elsőnek. ezek után bátrabban vágok bele ilyen játékokba.

Új hozzászólás Aktív témák