Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    no, konyhaművészek, ismét egy kis tanácsot kérnék... amivel visszajöttem a piacról.
    - vargánya
    - csiperke
    - karfiol.

    ebből a 3-ból kellene valami jó dolgot varázsolnom, csak technikai jellegű problémáim vannak, amikre eddig nem találtam választ:
    - a vargányának minden része ehető, ugye? tehát itt a tönk is benne lehet a kajába.
    - előtte le kell-e forrázni a vargányát, vagy ekkor elveszítem az ízét? a csiperkét és a laskát le szoktam forrázni, bár lehet, hogy azt is felesleges.
    - a karfiolt tudom, hogy elég hamar megfő. a gombáknak meddig kell főni?

    valami vegetariánus pörköltszerűséget csinálnék belőle:
    kevés olajon 1 fej hagymát megpirítok, rá a gomba, ha kicsit megpirult, felengedem vízzel, és bele a karfiol, esetleg a végén tejföl. a pirospaprikát nem kifelejtettem, nem is akarok beletenni, nem szeretem.

    észrevételek, "ez így nem lesz jó", egyéb tanácsok?

Új hozzászólás Aktív témák