Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Šolaire #3049 üzenetére

    Sziasztok!
    Én géppel kísérletezek Karácsony óta. Van egy recept, ami háromszor keleszt, és inkább kalács jellegű lesz tőle a kenyér, olyasmi, mint a bolti teljesőrlésű. A recept is ahhoz a liszthez való elvileg, de vajat, meg minden hülyeséget beletesznek. Én visszafogtam az összetevők számát, és teljesen minimalista stílusban tolom, 270g fehér liszt, 270g teljesőrlésű, 350-400g víz, só, élesztő. Ennyi az egész. Azt vettem észre, hogyha kevés a víz (300g), akkor morzsolódós lesz, ha sok a víz (450g), akkor meg megrogyik a közepe. Próbálkozom csak teljesőrlésű liszttel is, de azok olyan 2/3 vagy fele akkorák lesznek csak, nem nőnek meg rendesen, és túl tömörek. Csak fehérrel is próbáltam már, az is jó lett. Most próbálom eltalálni a megfelelő lisztkeveréket, aminél a lehető legtöbb teljesőrlésű van benne, de még rendesen megnő. Ti milyen receptet használtok?

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák