- Asustor NAS
- Hálózati / IP kamera
- Proxmox VE
- Milyen program, ami...?
- Milyen routert?
- Computex 2024: Wi-Fi 7 mesh router az Acer receptje alapján
- A Biden-kormányt is zavarja a big tech és az adatközpontok energiaéhsége
- Microsoft Excel topic
- Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket
- DIGI internet
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmarci25 #4014 üzenetére
Az "ipari élesztő" ugyanúgy benne van a kovászban másnál is. Elképzelhető, hogy nem adtam neki elég oxigént, és az volt a baja, mert egy kicsit alkoholos szaga volt. Most ránéztem 1 óra után, és mintha egy kicsit kezdene emelkedni. Talán elkapja a fonalat. Ha nem, akkor kénytelen leszek élesztőt belekeverni, vagy sosem lesz kenyér belőle. A kovászt szerintem kiveszem a hűtőből, és hagyom dolgozni egy kicsit szobahőfokon.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmarci25 #4014 üzenetére
No végül csak megindult olyan 2-3 óra kelesztés után. A végére 4:15-öt számoltam neki, de még kellett volna ráhagynom 15 vagy 30 percet. Belekalkuláltam azt is, hogy sütésnél még fog emelkedni, aztán eléggé túlbecsültem annak a mértékét. Össze most nem esett, de nem is túl magas, ilyen lett:
Ez a 4:15 fogalmam sincs hány fokon volt, talán 30-35 fokon. Ki kell mérnem még egy jó pár alkalommal, hogy tudjam milyen tartományban reprodukálható. Gondolom nem annyira fix, mint az élesztőnél, hanem változik attól függően, hogy éppen milyen a kovász összetétele, meg hogy közvetlenül a hűtőből szedem e ki, vagy már előmelegítem, meg beetetem. Ezt most etetés nélkül raktam bele közvetlenül a hűtőből olyan 5 fokosan, azért kellett neki egy jó csomó idő, amíg magához tér. Megnéztem köben amit a hűtőben tartok, és inkább bent hagytam, mert úgy tűnt, hogy etetés után bugyogott. Persze az is lehet csak azért, mert felkevertem. A kovász több, mint 100%-os hidratáltságú, pontosan nem mértem ki, de 165g-ot raktam bele, és elég folyós volt, folyósabb, mint a palacsinta tészta. Ennek megfelelően egy picit vizesnek érzem a végeredményt (olyan 72-75%-os lehet). A képen még melegen vágtam fel, azért egy kicsit elkente a kés. Annyi azért látszik, hogy megvannak a nagyobb egyenetlen eloszlású lyukak, amit szerettem volna. Úgyhogy ez a lassú kelesztés a titka ezek szerint. Talán élesztővel is meg lehet csinálni, ha nagyon kevéssel indítom, és hosszabb ideig kelesztem. A 7g szárított túl sok, helyette 1-2g kellene gondolom. Majd egyszer megpróbálom úgy is. Most a kovásszal fogok tovább szórakozni. Izre teljesen más, nincs élesztős mellékíze, ahogy az élesztős kenyereknél sincs azoknak, amik hosszabb ideig kelnek. A joghurt is érződik benne, pedig csak pár kiskanállal tettem a kb 300g kovászba, úgyhogy elképzelhető, hogy ezt már a tejsav baktériumok adták hozzá. Állagra puha a belseje, mint a vattacukor, nem is hasonlít az előzőekre. Szerintem még egy kis finomhangolás kell a receptnek, talán még 5 sütés, aztán sikerül tökéleteset alkotnom. Utána lesz érdekes a dolog, mert ezen a gépen max 2:30 a kelesztési idő, amit be lehet állítani, úgyhogy vagy állandóan oda kell mennem állítani a gépen, vagy muszáj lesz két szakaszban keleszteni és dagasztani.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Asustor NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Citrusprés - RUSSELL HOBBS
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen