Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beni2360

    félisten

    válasz #76500480 #9005 üzenetére

    A teljes és a rozs liszttől lesz barnább a színe. A kovász is rozslisztbol van etesd sima BL55-l és majd idővel kifeheredik. Ja és a szűrt vizet nem ajánlják mert nincs benne elég baktérium a kelesztéshez. Ezt nem régen olvastam vagyis hallottam a yt-n. És mint írtam nem kell az összes folyadékot hozzá adni csak ami a vége felé kíván. Minden lisz a siker miatt más mennyiséget igényel. És a rozshoz meg a teljes ez kell sikert adni mer abban szegények és ezért nem áll össze a kenyeret. Ezért kell a jó dagadztas és a 2-3x hajtogatás, hogy ki alakuljon a tésztában a sikér ne szakadjon a tészta. Bio boltban vettem fel kg sikert sok sutesre elég.
    Én is kezdő vagyok de órákat lógok a yt-n és lesem el dolgokat.
    Ui: a teljes kiőrlésűből sosem lesz könnyű lyukacsos kenyér van 1 kg de max 10%-t teszek hozzá ha használom. Péknel sem szerettem ebből készült forma kenyeret.

    [ Szerkesztve ]

    Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Új hozzászólás Aktív témák