Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz ladybug #916 üzenetére

    ez se hangzik rosszul, de mivel úgyis ritkán eszek levest, meggyőtrem magam, hogy ebből egy karfiolos gombaleves lesz. lehet, hogy fura párosítás... majd kiderül.

    mod: no, kész is a leves, finom lett. nem is bonyolult:
    megpucoltam a gombát: kb. fél kiló csiperke, ennek lehúztam a kalapbőrét, egészben leöblítettem, majd felszeleteltem, valamint kb. 30 dkg vargánya, ezt csak megtöröltem, felszeleteltem kb. fél dió nagyságúra,
    rózsáira szedtem a karfiolt, kb. 1 kilós volt, de nem tettem bele mindet, mert a fazék kicsinek bizonyult az elején.
    1 szál petrezselymet, 1 sárgarépát, 1 kis darab zellert felkarikáztam
    beletettem egy fazékba, annyi vizet öntöttem rá, ami épp nem lepre el, 2-3 ujjnyival az alapanyagok alatt volt a kezdeti vízszint. fővés során öszeesik, és akkor már jó lett.
    beletettem 2 leveskockát meg egy kis delikátot. plusz sót nem, mert utólag egyszerűbb sózni.
    Mikor majdnem megfőtt, 1 kanál lisztből világos rántást készítettem, 2 dl hideg vízzel felengedtem, majd beleszűrtem a levesbe. mikor felrottyant, beletettem egy kis doboz tejfölt. 3 tojásból liszttel galuskamasszát csináltam, és beleszaggattam. ismét felrottyant, és kész is. a kanál majdnem megáll benne, így a finom :)

    a vargánya nagyon finom ízt adott neki. egy kicsit utánsóztam, tettem rá egy kis frissen őrölt borsot. asszem megvan mára és holnapra a kajám. ha meg marad, lefagyasztom :D

    mod2: nem rossz... de azért lehet érezni, hogy valami kimaradt belőle... méghozzá a hagyma. azt sajnos utólag elég macerás beletenni, talán egy kis lében ha megfőznék egy kis fej hagymát, az még beleférne... csak kérdés, hogy érdemes-e vele vacakolni, hisz így is elfogyott már fele :D
    a másik, ami hiányzik, de könnyen pótolható, a bors. talán jobb is, ha utólag, frissen töröm bele a borsot. a sót nem mondom, mert én mindig sótlanul főzök. most sikerült annyira, hogy én is megsóztam...

Új hozzászólás Aktív témák