- Hamarosan bárki hazavihet egy Apple Vision Pro headsetet
- Gmail
- Az Intel a legmodernebb chipgyártó géppel előzheti meg az egész szektort
- DIGI kábel TV
- Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Programozás topic
- Bittorrent topik
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
Varga Csaba
aktív tag
Tildy:
A csirke ill pulykamell sajna mindíg száraz marad a jellegéből adódóan.
Azzal tudsz játszani, hogy a sütéskor nem ''szárítod'' ki.
Megfelelő (kb 1,5 cm) vastagra szeleteled és hirtelen sütöd forró!!! serpenyőben.
Itt egy pulykapác:
(A csajok mindíg imádják)
1-1,5 kg pulyka v. csirkemell kb. 1.5cmre szeletelve
hagyma
fokhagyma
olaj (oliva is lehet)
kotányi pulyka füszersó
bazsalikom (friss v. szárított)
citromlé
világos szójaszósz
fűszerpaprika
erős pista (opcionális)
fokhagyma (opcionális)
méz
száraz sherry
a kotányit pár (2,3,?4?) evőkanál mézzel, kis olajjal,szójaszósszal, citromlével, sherryvel (max 0,5 dl) bazsalikommal sűrű szósszá (krémmé) kevered egy tálban. Ha nem elég piros akkor kis fűszerpaprikával színezheted. Ha szereted a csípőset akkor tegyél bele ki erős pistát is. Fokhagyma fanok persze tesznek bele fokhagymát is.
A masszába a hússzeleteket beleforgatod úgy hogy az teljesen bevonja őket majd egy műanyag fedeles edényben lerétegezed úgy hogy az aljára vékonyra szeletelt hagymát teszel és rá a húst. És így tovább hagyma-hús-hagyma...
A tetejére mindig hagyma kerül ill a tálból a maradék szószt is rácsorgathatod.
A tetejét kevés olajjal meglocsolod és lefeded.
Én 2-3 napig is szoktam érlelni a hűtőben, de már pár óra után is finom....
Serpenyőben vagy roston kell hirtelen sütni...
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Den
veterán
ha mártást csinálsz hozzá, abban nem kell pácolni. isteni gombás mártás pl. a bakonyi, eszméletvesztésig bírok enni belőle A pácoláskor a gomba ízét úgysem veszi át. Ha a párod nem szereti az olajos dolgokat csinálhatsz szárazpácot, az annyi hogy beszórod a fűszerekkel és álni hagyod. (mondjuk hűtőben lefedve egy éjszakát.)
www.simson4t.hu
-
ngabor2
nagyúr
á, ettől nem kell tartani, mert egy egész doboz belement, abból nem jutott a palacsintasütőbe (belém). finom lett, bár még csak az elejét kóstoltam, mert még sűl. kb. pontos recptet () és egyebeket majd ha megsűlt mind.
mod: kész. finom lett. egy picit érzik rajta csak a sör íze, viszont sokkal lazább az egész.
nagyjából a recept:
kb. 40 dkg liszt
fél liter tej
fél liter sör
1 tojás
4 teáskanál cukor
1 csipet só
2-3 ek olaj
a többit meg aki sütött már palacsintát, az jól tudja
viszont kérdeznék is: milyen serpenyőt érdemes venni, ami valóban teflonos, és nem kell hozzá olaj? elvileg az enyém is teflonos, de olaj nélkül letapad benne minden (pedig nem karcos, csakhát ''gazdaságos'' bevonat van rajta). -
_Yvorl_
tag
Nem értem a hozzáállásodat, hogy: ''de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira''
1. Én egyfajta tuningolt rakott krumpli receptet akartam ideirni az érdekesség kedvéért, nem azért, hogy bárki le nemtudommizze.
2. Ha végigolvastad, amit irtam akkor feltünne, hogy majdnem ugyanazt irod le amit én, tehát a nemtudommi kifejezés itt se álja meg a helyét. A tiedéhez képest az én receptem abban tér el hjogy én a tejfölbe tojást keverek mig te tejet. és én rakok bele az íz kedvéért hagymát, illetve szalonnát. A parasztkolbászt én is irtam, hogy lehet bele aki szereti az erősebb izeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
-
addikt
-
addikt
Jaja
Csülök pékné módra, vagyis hát ahogyan én szoktam tehát Jánoska módra:
Csülök befaragva, megtűzdelve hagymával, én a biztonság kedvéért bekenegetem vörös, és fokhagyma krémmel is, ha van otthon kis bacon azt is bele lehet tűzdelni csaki használni fog neki, fűszerek, én amit találok rászóróm, bors, só, fűszerkeverék, kis oregánót is teszek rá, meg tényleg ez ízlés szerint megy kinek milyen ízek mennek, tehát a sült húra pakolható összes fűszerkeverékből lehet válogatni.Ezt berakni sütőbe fólia alatt és alacsony lángon lassan sütni kell, kb 10-15 percenként locsolgatni kell, olyan jó 2és fél 3 óra mulva mikor már jól megpuhult az egész akkor leszedni róla a fóliát és nagyobb lángon, olyan 5-10 percig hirtelen megpirítani, és kész is.Krumplival szoktam csinálni, amit a következőképpen teszek:Apróbb krumplik kellenek, héjában megfőzőm, majdnem teljesen, mikor ez megvan, leszedem a héját neki, és forró olajban megforgatom kicsikét hogy éppen csak megsüljön kicsikét.Ha ez megvolt mehet a tálalás.Jó hideg sörrel, vagy száraz mondjuk én nem szeretem a szárazat, tehát valami jóképességű fehér borral toljuk be az arcba, jó étvágyat mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW F10 F11 F30 F31 G30, G80 stb Jubíleumi, M Power vagy fekete embléma szett
- Athom WLED 15W E27 RGB+Warm+Cold White okos villanykörte
- Toyota 2009 Avensis CRUZ tetőcsomagtartó
- Kompakt ( CFL ) fénycsövek ( 13 db )
- Krups, Krups Quattro darálós automata kávé főző kávéfőzők, full vízkőtelenítve és pucolva
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs