Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Sziasztok, egy szörp készítésben jártas ember véleményét kérném.

    Készítettem pénteken almaszörpöt, de nem lett az igazi.

    3kg piaci almát (kis, lédús, sárgás pirosas kerek alma) meghámoztam, kimagoztam és ledaráltam, majd vízzel felöntöttem (nem sokat, kb, hogy ellepje), belefacsartam egy citromot és felfőztem.
    Leszűrtem az alma darabkákat (az almapépből rétes készült :) ), majd literenként 50dkg cukrot adtam hozzá (2,6liter volt, 1,3kg cukrot tettem hozzá), felforraltam, majd kis lángon fennhagytam még egy fél órát és kész.

    A problémám vele, hogy egyrészt nem vmi sűrű az állaga (kb kétszer annyit kell belőle raknom, mint a bolti szörpből), illetve az, hogy az alma íz nem vmi erős.
    Cukrosnak cukros (egyes receptek szerint literenként 1kg (!) cukrot kellett volna tennem bele, de azt már túlzásnak éreztem), de az alma íz nagyon enyhe, a keserű ízt egyáltalán nem érezni, a cukor dominál benne.

    Mit rontottam el?
    Esetleg más almával kellett volna csinálnom?
    Kevesebb vizet rakni hozzá (kb 8dl ment bele)?

    [ Szerkesztve ]

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák