- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- ASUS routerek
- Az EU szerint a ChatGPT még mindig nem felel meg a szabványoknak
- Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- DIGI kábel TV
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok,
Sajnos nem találtam olyan topicot ami alkalmas lenne a kérdésem megválaszolására, de ez áll legközelebb hozzá így megkérdelek titeket.
Tavaly vettem a LIDL-be makadámdiót, átlátszó zacskóba volt benne, a márkára nem emlékszem. Benne volt a héjában, és egy kis fém biszbasz volt a csomagba, azzal kellett feltörni. Na most makadámdiót már jó régóta nem találtam. Aki esetleg szokott venni, akár olyat ami benne van a héjába, vagy olyat ami már ki van szedve belőle, esetleg tudna tippet adni hogy hol vegyek?
Jó akár külföld is, ebay stb..iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Felvágottak frissen tartására mit tudnátok ajánlani? Elvileg a Curver-nek a "Fresh" széria pont erre lenne jó? Sose veszünk sokat egyszerre, mert szinte napok alatt megromolhat a becsomagolt fóliába.
Van esetleg olyan akinek ez a "Fresh" bevált, vagy valamilyen más tartót ajánlanátok?Köszi!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #2599 üzenetére
Azért lenne jó valami doboz féleséget találni mert itthon is van szeletelőgép, és sokkal jobb számomra is olyan vastagra szeletelni ahogy azt szeretem vagy szeretjük.
(#2600) supercow
Köszi, megnézem őket majd nemsokára úgyis kell menni IKEA-ba.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Debic cukrozott 0.7l-es tejszínhabot szeretnék venni Pesten személyesen. Tudtok olyan helyet ahol személyesen át lehet venni?
Spar meg Kiflinél van az online shopban, de min kiszállítás érték bőven fölötte van. Köszi előre is!iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Gofrisütő vásárlása előtt állok. Most perpill egy Domo DO9122C multifunkciós gépet használunk, de sajnos nem az igazi. 3 cserélhető lap van de eléggé tapad hozzá minden. Akár gofrit csinálunk, akár melegszendvicset a hozzá való lapon.
Egy olyan gépre lenne szükségem ami gofrihoz van csak. Nem kell cserélhető lap meg semmi. Tökéletesen működjön ez a lényeg.
Melyik az a gofrisütő amire azt mondjátok hogy jó választás?
Van több recept amit kipróbáltunk, de sokszor úgy járunk hogy kifolyik mellette és nagyon nehéz eltakarítani, főleg ahol a zsanérok vannak. Ha meg kevesebbet rakunk bele akkor meg tök bénán néz ki a gofri. Nem is jön fel teljesen, valamelyik sarka nincs meg, szóval vagy nem elég mély vagy nem tudom.
Előre árat nem tudok mondani de 20-30 körül már van olyan ami használható?Ti amikor gofrit csináltok akkor a mennyiséget hogy állapítjátok meg hogy ne is legyen sok meg ne is legyen kevés? Én úgy hogy éppen alul a kis kiálló dolgokat lepje el és nagyjából jó szokott lenni.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz krizmo_ #9040 üzenetére
Köszönöm szépen a linket illetve a receptet is! Neked nem szokott olyan lenni hogy mondjuk nagyon feljön a gofri és szinte szétnyitja a sütőt? Nem tudom hogy a gofrisütőnek köszönhet vagy a receptnek, de amit csinálunk igazából általánosnak mondható, nincs benne se sok sem pedig kevés sütőpor.
Illetve te hogy szoktad belerakni? Csak középre majd lecsukod, vagy pedig szépen úgy hogy az egész lapot lepje el egyenletesen? Nekem van palacsintatészta adagolóm és azzal tök jól meg lehet csinálni hogy mindenhol egyenletes legyen. Vagy lehet pont azért szívok vele és azért jön ki oldalt mert a szélére is ugyanannyit rakok mint középre?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Szeretjük a gofrit és a tavaly vásárolt sütő nem az igazi. A tapadásmentes bevonata nem olyan amilyen kellene hogy legyen, eléggé hozzátapad minden, és a többi lap is ilyen. Ezért rendeltem egy Tefal Snack Time SW342D38 sütőt.
Tegnap meg is érkezett persze egyből le is lett tesztelve. Csináltam is egy adag tésztát és frissen hibátlan volt minden, nagyon finom volt, nem is ment ki oldalra, szóval pöpecül vizsgázott a gép is meg a recept is. Viszont nem fogyott el az összes, be lett rakva a hűtőbe egy nem zárható tálba. Ma du. mondom a maradékot kisütöm a gépbe. Direkt kevesebbet raktam bele mint tegnap, mert sűrűbb is volt a tészta mondom nehogy kimenjen. A helyzet az hogy még kevesebbet kellett, mivel kiment egy kicsit.A kérdésem az lenne hogy ti amikor megcsináljátok a tésztát a gofrihoz akkor az összeset kisütitek, vagy pedig egy tálba berakjátok és mondjuk 1-2 nap múlva is használtok?
Friss élesztős receptet használok, lehetséges hogy ez az oka annak hogy besűrűsödött az egész, vagy az inkább a hűtő miatt lehet?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz krizmo_ #10414 üzenetére
És amikor sűrűbb akkor gondolom te is kevesebbet raksz bele? Van esetleg valami technikád hogy ilyenkor csak a lap közepére raksz egy kis kupacot, vagy még így is elteríted a sütőlapon?
Én nem terítettem el teljesen de még így is kiment, szóval szerintem következőnek azt fogom hogy az adagot még csökkentem illetve a szélekre egyáltalán nem rakok hanem csak középre a lapokra, aztán eloszlik.Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Szeretnék rizsfőzőt ajándékba venni. Tefalból 2 típust néztem ki.
- TEFAL CLASSIC RK102811
- TEFAL NEW CLASSIC RK103811Soha nem használtunk még rizsfőzőt, tudnátok esetleg segíteni hogy a teljesítményén és a méretén kívűl van-e más különbség a 2 típus között?
Illetve a használati azt írja hogyha a hozzá kapott pohárból 4 adagot töltök bele a gépbe, akkor a tartály falán van egy 4-es felirat, addig kell vízzel felengedni.
Mondjuk ez egy jázminrizsnél illetve más rizsnél mennyire igaz? A gyártói ajánlás mennyire pontos? Érdemes több vizet használni, vagy kevesebbet inkább?Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz prozodus #10440 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan megmondani hogy kijön-e a gőz.
solfilo
Köszönöm a tanácsot, akkor megpróbálom kombinálni azt ami a rizsen van rajta ha van, illetve amit írtok.ELG
1-2 kidobott rizs belefér teszt gyanánt, lényeg hogy jól működjön. El olvasom a használatiját is természetesen, illetve amit ti írtok ahhoz is tartom magam, aztán ebből összekombinálok valamit.
Ez párolós verzió van hozzá olyan plusz edényzet.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Már egy ideje szó szerint szenvedtem a gofri készítéssel. Vettünk egy Domo gépet de sajnos abba sokszor beleragadt a tészta, nem az igazi volt. Aztán egy időre meguntam és hagytam az egészet míg legutóbb nemrég elhatároztam hogy belefogok a projektbe újra. Sok keresgélés után a TEFAL SNACK TIME SW342D38 -ra esett a választásom és azt kell hogy mondjam jó döntés volt ezt a gépet megvenni. Találtam egy nagyon jó gofri receptet Szoky-tól amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Bátran merem ajánlani a gépet illetve a receptet külön külön is, együtt meg végképp. Egy kicsit ropogósabban szeretem a gofrit, de jól el lehet találni az időket hogy mennyire legyen vagy épp ne legyen megsütve.Beni2360
Annyira nem mentem bele hogy arra a funkcióra rákeressek mert nekünk a rizs lenne a fő cél nem a párolás.Amúgy a rizsfőzőbe ugyanúgy belemehet a rizs mellé a borsó is pl, nem lesz vele semmi gond?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Megjött a Tefal RK102811 rizsfőző amit ma is le is teszteltünk. A jelölés 2-6-ig van belül rajta. Ha 4 pohár rizs megy bele akkor 4-ig kell vízzel feltölteni. Na most mi 3 adag jázminrizst raktunk bele, 1.5-es vízmennyiséget használtam ami kb meg is felel a jelölésnek. Ment hozzá egy kis ételízesítő meg bors. El lett indítva a főzés program és a program fele (10p) után annyira feljött az a habszerű cucc hogy elkezdett kijönni, fel kellett emelni a fedőt de utána semmi gond nem volt vele.
A rizs minőségével meg voltunk elégedve viszont lenne 1-2 kérdésem.
- Ti szoktatok egy kis olajat hozzárakni esetleg?
- 6 adagig van jelölve a belseje de már 3-nál elkezdett kifutni, ezek szerint többet nem is érdemes belerakni mint 3? Vagy a kifutást hogy akadályozzátok meg?
- Egy nagyon picit mintha a rizs száraz lenne miután kihűlt, rizsfőzőbe nektek is ilyen? Vagy a víz mennyiségével ezt lehet szabályozni? Jó pergős lett amúgy.Köszi!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Beni2360 #10487 üzenetére
Próbáltad mindkettőt? Mekkora a víz különbsége a pergő meg a ragadósabb között? Mondjuk nem 1.5x-es a víz mennyisége hanem 2x és akkor már ragacsosabb?
Olajat kipróbáljuk mi is. Gondolom nem kell sok bele max egy evőkanál.solfilo
Igen 2x is át lett mosva a rizs folyó víz alatt. Érdemes beáztatni és utána leszűrni majd tiszta vízzel átmosni?
Megpróbálunk legközelebb 2x-es víz mennyiséget meg egy kis olajat belerakni.
Amúgy szoktatok olyat hogy a zöldséget belerakjàtok és úgy indítjátok el a programot? Mennyire tesz jót a zöldségnek ez a fajta főzés?prozodus
Igen természetesen 2x is.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Tefal rizsfőzőt használunk és az lenne a kérdésem hogy mit kell máshogy csinálni hogy ne piruljon meg az alja a rizsnek? Általában az alja ilyen barnás színű szokott lenni, ez mitől van? Mindegy hogy 1.5x-es vagy 2x-es vízmennyiség van használva.
Pedig még olajat is szoktam hozzáadni.iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
- RAID
- Sorozatok
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen egeret válasszak?
- Ingatlanos topic!
- Fekete misztikum: DeepCool Mystique 360 vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Királyi menetben érkeznek a G.Skill új DDR5 memóriái
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen