- Mesterséges intelligencia topik
- DIGI műholdas TV
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux Mint
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- ASUS routerek
- Az EU szerint a ChatGPT még mindig nem felel meg a szabványoknak
- Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
- Windows 11
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
senior tag
Helyi tescoban most vannak jó áron, ilyen wok jellegű str fry pan-ek, 5k körül, viszont van több fajta és nem tudom melyik lehet a legjobb. Az egyik eloxált alu, a másik kovácsolt alu, a harmadik meg ilyen marvanyozott alu vagy micsoda. Van valakinek tapasztalata vagy fogalma róla h mi lehet a különbség köztük? Az első kettő használható sütőben ennyit sikerült leolvasnom a cuccokrol, de gyakorlati használatban milyen különbség lehet fogalmam sincs.
Vagy kb tök mindegy mit vennék ilyen kategóriában? [kép1] [kép2] [kép3]One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Szerintetek ez a késélező jó valamire? [link]
Nem szeretnék túl sokat költeni erre, (tekintve, hogy a legdrágább itthoni séfkés is 3500 ft volt, nincs értelme, ha 50k-s wüsthofról lenne szó, az más ) ránézésre minőséginek néz ki, ahogy néztem árulják ezt 3x ennyiért is.
Van itthon fenőacél, de majd idővel az már kevés lesz, csodát nem tud tenni.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz #76500480 #4444 üzenetére
Tudom nem válasz a kérdésre, zabpehellyel még nem csináltam, de amit eddig ettem, nekem a pankomorzsás panír jött be a legjobban, ha még nem próbáltátok, érdemes adni neki egy esélyt, sztem sokkal jobb ez a fajta bunda.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #4911 üzenetére
Jól néz ki, hasonlót szoktam én is sűrűn csinálni így nyáron, csak abba kerül egy-két friss koktélpari is, ami nem fől szét teljesen, meg karikázott zöld olíva és spagettivel szoktuk enni. De kb. a többi stimmel az én receptemmel.
Sokkal üdébb, frissebb, kevésbé nehéz, mint mondjuk egy bolognai, nyári estékre tökéletes kis vacsora.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
+1 a répára, meg szárzeller a hagyma mellé. Sztem jobb soffrittoval a ragu mint nélküle, ha tehetem úgy csinálom, mióta egyszer megmutatták, hogy úgy milyen. Meg ha olyanom van, itt még megy bele gomba is, bár az úgy már nem "authentic", de mi szeretjük.
Húsból meg általában sertés-marha vegyes preferált nálunk, de nyilván ízlés dolga.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Random kérdés, de tortának lesz valami baja estig ha nincs hűtőben? Nem kéne hogy meglássa aki kapja majd, aztán így a hűtő off. Sajna nincs hideg spájz sem, szóval ilyen szobahomerseklet körüli állapotról van szó.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz perempe #6275 üzenetére
Őt csekkold, ha sok jó ötlet és praktika kell.
Egyszerűen, háziasan, semmi flanccal, de mégis profi módon elkészítve a dolgokat. Lehet nem egy michelin csillagos séf, de szerintem az emberek 90%-ának ilyesmire van szüksége nap mint nap.
Ha meg komolyabb és szintén magyar kell akkor meg Széll Tamás.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz perempe #6286 üzenetére
Esetleg még a StreetKitchen mint olyan, bár eléggé felhigult a videóik minősége, értékelhetőt sztem onnan max Zé. (szökőévente egyszer van videója, és azok sem olyan már szerintem, de egy alap szintet még tud hozni), viszont az apukája Lajos bá valami zseniális forma miatta megéri követni őket, nagyon bírom az öreget, egyre több videója is van, meg még Forrasi Ákosnak is vannak/voltak jó receptjei.
Ha könyv is jöhet akkor amiről személyesen is tudom hogy jó és közérthető, Zé megúszos kajái sorozat.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Házilag panirozott hússal érdemes kísérletezni fagyasztani? Lett itthon egy airfryer, a bolti panirozott cuccok szépen sülnek benne, arra gondoltam hogy egy pár kiló húst, előre megcsinálnék és fagyasztanek le, aztán gyors vacsinak meg lenne amikor nincs idő. Csak nem tudom h működne-e, gondolom a boltikat gyorsfagyasztják, talán elő is sütik ?
Valaki próbálkozott már ilyennel?One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6360 üzenetére
És ha csak mondjuk simán fagyasztott állapotban betolom az arifryerbe? Boltikat pl. nem szoktam kiengedni.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Úgy néz ki, hamarosan máshova költözünk, ahol elektromos főzőlap lesz.
Egész életemben eddig gázzal volt dolgom, van valami amire figyelni kell ezekkel kapcsolatban? Indukciósrol 80-90%ban jókat hallottam, de ez még a hagyományos kerámialap tudtommal, erről hallottam hideget-meleget.
Picit félek tőle, hogy lehet újratanulni minden bevált dolgot.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #7144 üzenetére
Kicsit az aggaszt még, hogy ezek nem úgy működnek hogy ki-be kapcsolgatnak pár mp-ként, ha mondjuk közepes fokozaton mennek? Nem probléma ez bizonyos ételeknél?
Mondtad, hogy könnyebb takaritani, de ha kifröccsen valami nem ég rá az üvegre?
Úgy hallottam az indukcióssal ellentétben ezek eléggé felforrósodnak. Vagy erre jók azok a kaparók? Sose használtam még ilyet, remélem gyorsan megszokom
Wokhoz meg lehet beszerzek egy egyégős gáz rezsótOne thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #7157 üzenetére
Értem most már, végülis belegondolva logikus, mert ha ki is kapcsol, ugye az üveg amin van az edény továbbra is forró, még egy gáznál teljesen másképp nézne ki a dolog, hogy egyszer ég alatta a láng, egyszer nem.
Megjött végre az új kovácsolt késem is, fel is avatom szerintem holnap.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz Digitalpimp #7165 üzenetére
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz Digitalpimp #7194 üzenetére
Első teszt alapján brutál... Remélem hosszútávon is hozza ezt, és aktív használat mellett is olyan jól tartja majd az élét, mint ahogy hallottam.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Ha kifelejtettem a kalács tésztából a tojást az nagy gáz? Szépen kelt eddig, de csak most esett le ahogy gombocoztam ki h basszus a tojás meg kimaradt... Beledagaszam vagy jó lesz anélkül is?
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #7845 üzenetére
Kicsit csofik lettek, de talán 2. probálkozásnak elmegy. De legalább foszlós és finom lett, az elsőnél pár napja nagyon tömör lett a tészta, nem volt csak egy fél csomag bontott élesztőm, de szerintem az sem működött normálisan.
Mondjuk ízre az is jó volt. Meg akkor nem volt itthon sütő papír se, rátapad a kerámia tepsire, úgyhogy egész nagy a fejlődés
Ezek meg a múltkoriak, csak szemléltetésképpen ezt is berakom:[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
BB topikban volt linkelve, de talán elfér itt is, nem rossz árban van 3 tefal serpenyő + ajándék wok. 22k [link]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #8048 üzenetére
Itt is van egy 24es kis kerámia serpenyő, egy 28as rozsdamentes magasfalu, egy 30as négyzet alakú grill serpenyő, egy 32es tapadasmentes wok és egy 30as carbon steel wok. Plusz az edények, fazekak, a szekrény meg tele. De valami normális közepes vagy nagy tapadasmentest akartam venni egyet, de ez túl jó biznisz volt, így hát ez lett. Nem volt mostanában úgysem impulzus vásárlásom, meg amúgy is drágul minden csak.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz #82860288 #8054 üzenetére
Egyszer étteremben ettem így, és annyira passzol hozzá, nagyon szeretem. Elsőre lehet picit fura de nagyon kis harmonikus kerek étel. Persze a lazac elég hálás alapanyag kapros tejszínes martassal se rossz.
Krizmo_: kedvenc zoldfuszerem nekem is, a petrezselyem mellett.
Serpenyőket elvileg holnap kapom meg én is, gondolom a wok szokásos nejlon zacsiba jön meg van körülötte egy kis papír ami pont nem véd semmit se, remélem nem lesz nagyon összecseszve a bevonat. Mindegy ennyiért bestbuy volt az tuti, még ha a spájzban is fog pihenni egyelőre szerintem, ha a mostani garnitúra már viseltes lesz majd be lesznek fogva rendszeresen. De a szekrényben nem nagyon van már neki hely, más edennyekel meg kár összeverni a bevonatot rajtuk.
Mondjuk lehet be kellene mostmár fejeznem, pár év alatt annyi konyhai cuccot összeszedtem hogy költözködéskor a fele holmi valami konyhai kacat volt legutóbb...One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Holnap pizzát sütök, először poolishal, kíváncsi leszek...
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz xavix13 #8611 üzenetére
Ezt sikerült kihozni belőle. 285 fokon sütőben, 325-ig ment a pizzakő fel.
Próbáltam kísérletezni, legfelül sütni, hát észnél kell lenni ilyen hővel, egyszer hozzáért a papír a grillszálhoz, úgy kigyulladt mint egy balszerencsés karácsonyfa.
Sajna a pizzák alja elég kókadt, illetve 3 perc után kezdenek nagyon kiszáradni az én ízlésemnek, de hát ez ilyen, sima sütővel azért nem lehet csodát művelni.
Elég kényelmetlen, szenvedni a berakással, de már úton a lapát.
A szívem meg fáj egy Effeuno-ért. (sütő)
Ezektől függetlenül egy kommersz 2-3 ezres házhozszállított pizza szintjét már talán megüti, de még van hova fejlődni.Sorry ha sok a kép.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Cross-comment a másik topikból, hátha valaki azt nem olvassa, és érdekli.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
A "sok" pizzázás után tegnap rászántam magam és kíváncsiságból kisütöttem életem első kenyerét.
Fogalmam sincs mennyire jó vagy nem jó volt a technika, tulajdonképp pizzás tapasztalataim alapján saját fejem után mentem..
Reggel gyártottam egy poolisht, ami szobahőn volt du-ig, aztán dagasztás, 3x laminálás, majd egy óra kelesztés után sütés kövön gőzzel 25p-ig 240 fokon majd kb ugyaneddig 200 fokon. Bl 80 gyermelyi, 65 hidro, fél tasak instant élesztő, mokkáskanálnyi oliva, kb 60 dkg lett.
Elsőre én elégedett vagyok, állagra jobb volt mint bármelyik bolti, ha tovább hagyom érni ízt még tuti lehetett volna kihozni belőle, de finom volt.
Pláne kovásszal, de az még magasiskola nekem.
[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #8799 üzenetére
Hétvégén, csináltam pulled pork mellé zsemléket is, mondom kipróbálom magam ebben is, mert a bolti mostanában botrány minőségűek, recepted alapján.
Ilyenek lettek: (a kész szendvicset csak később jutott már eszembe lefotózni, elnézést a koszos tányérért )
Finom volt nagyon, picit ilyen kalács/briós jellegű hambi zsemlék lettek így.
Ha ilyen könnyedebb, bolti vizes/császárzsemlére hajazót szeretnék csinálni, csak értelmes minőségben, mit kell változtatni a recepten?One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #8806 üzenetére
Köszi, rápróbálok majd, meg gondolom a sütési idő is kevesebb kell hogy legyen, hogy ne piruljanak meg ennyire, illetve nem kell lekenni őket.
Egyébként van még hova fejlődni, ez, meg a múltkori kenyér is csak az első próbálkozás volt még a témában. (De tuti nem az utolsó , piacon már szereztem valamelyik nap családellátós kbl lisztet, meg bánkútit.) Próbálom azt a rengeteg tudást, infót, többek közt innen is felszívni magamra, amit itt megosztódik.Pizza vonalon a legutóbbi sütést is bedobom ide, múltkor elfelejtettem, most láttam a telón a képek közt, a másik topik meg kicsit kihalt.
Alakul a mandula otthoni sütő ide vagy oda, lassan kell egy vas, de inkább egy kemence...One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
2 héttel ezelőtt, ha már szereztem stagioni lisztet kipróbálásra, dagasztottam 4 bucit, de 1 kimaradt, így elzacskóztam a fagyóba.
Kicsit tartottam tőle, de semmi baja nem lett, sőt sokkal levegősebb, és érettebb, finomabb volt a tészta, szebben is nyúlt.
Valószínű az eredeti 8 óra szobahő + egy éjszakányi hűtő kevés volt neki, jót tett neki még a plusz idő. (Mondjuk fagyott állapotban nem tudom mennyire tud érni a tészta, kelni tuti nem)
Direkt tészta, 5 stagioni napoletana, hidró valahol 63 körül, pici grana padano, paradicsom alap, mozzarella, házi bazsa, fekete-erdei sonka, és a végén pár csepp szarvasgombás olívaolaj.
Otthoni sütővel, eddig ez a legjobb eredményem, szerintem sokkal többet már nem tudok belőle kihozni. Kéne egy kemence...
#9182 krizmo_: Egy jóféle pitét ezer éve nem ettem, de megkívántam most.
[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Szegény bazsalikomom elfonnyad, ez normális szobaklímán is? Pár napja még semmi baja nem volt, a sok levél már sárgult rajta, de sok is volt rajta, legalábbis ennyi fényhez mostanában.
Kapott egy kis tápoldatot, lehet túl lett tolva? Vagy a fény hiányzik már neki, ilyen időben nem sok napfényt kapott az utóbbi pár napban...
Tápoldat, levélritkítás után olyan méregzöld lett 1-2 napig h öröm volt nézni, aztán olyan gyorsan össze is fonnyadt, sztem lefőtt a kávé neki. [kép]One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Hát akkor rip Mindig nedvesen van tartva, erre nagyon figyelve volt. Nyáron egyszer egy pár napig nem kapott vizet amikor nem voltam otthon, de simán visszajött az életbe, de most az sem segít neki, úgyhogy nem hiszem hogy ez a probléma, csak mondom hátha tudja esetleg valaki. Mindegy azért megszolgálta a hazát, főleg hogy az aldibol elhozva tavasszal csak pár hasonlóan csoffadt levélke volt.
Lehet a tápoldat lett neki sok vagy a fény hiány másra nem tudok gondolni.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz Top cat #9618 üzenetére
Nincs fényesebb hely, a ház tájolása miatt, tetőtér, terasz nélkül. A konyha/nappali ablakba van, de déltől, télen már 11től sem esik oda közvetlen napfény, másik oldalt meg a szobák vannak de azon a nyugati oldalon még rosszabb a helyzet, főleg hogy ott még szembe házak is takarnak a nap útjában amikor ilyen alacsonyan jár télen.
Mindegy, majd szerzek egy újat, több tapasztalattal, megpróbálom jobban bokrosítani majd, meg amúgy is kezdett túl nagy lenni. Egyébként azért is gondolok a fényhiányra, mert egész élete során, amúgy felfelé igyekezett, az alsó levelek rendre odalettek. Szerintem az is a fény hiány miatt, egész fás szára lett és a teteje nőtt mint fene mindig.
Kicsit alacsonyan van a cserép, az alját sokszor így sem éri fény, mert az ablak pereme alá esik jóval.
Mindegy 500 ft-ból majd egy évig kiszolgálta a teljes rokonságot, nem volt rossz deal így sem.[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Sziasztok,
Baj van, halászlét nem engednek karácsonyi előételnek itthonra, van valakinek ötlete valami könnyű levesre, ami nem halászlé és krémleves? Vagy valami más jellegű karácsonyi előétel ötlet is jöhet, ami megy a töltött káposzta mellé.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Köszönöm a tippeket, ez a kacsaleves jól néz ki, valószínű ez lesz a befutó, amit mindenki hasa bevesz
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
#Pizza crossposzt ide is, mert a másik topik kissé halott, hátha érdekel valakit itt is és tudom hogy nem mindenki olvassa a másikat. [link]
Amennyiben tilos, vagy zavaró kéretik törölni.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #10808 üzenetére
Ezt az akciót húztam be annó én is, nagyon szeretem őket. A wok mindennapi vagy másnapi használatban van, szinte mindent abban csinálok a levesek kivételével, és semmi baja még, ajánlom ha valaki hasonlót keres.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Legjobb pucolóm a 245 Ft-os pepco-s, fém pengéjű, pedig van itthon másik 2 drágább is és meg van már vagy 5 éve.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mesterséges intelligencia topik
- DIGI műholdas TV
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Nespresso kapszulatartó
- Carlinkit 3.0 Mini Apple Carplay vezeték nélküli USB adapter autókhoz, fehér
- Anker Eufy P1 okosmérleg, Bluetooth
- Erős fényű, fókuszálható minőségi LED zseblámpa eladó! Keveset használt! 3 Világítási mód(2 fényerő
- Új bontatlan Philips 3324/40 3in1 légtisztító, ventilátor, hősugárzó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen