Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Kameleon5 #38023 üzenetére

    Semmi sem rosszabb annál, mint amikor egy rakás családi fotó áll a fiókban, mert "majd meg lesznek szerkesztve", de sosem lesznek.

    A Fujifilm ilyen szempontból hatalmas előny, fogsz egy neked tetsző filmszimulációt, kicsit még ráhangolsz ízlés szerint (például a Classic Chrome egy kicsit ráemelt kontraszttal nagyon nyami) és ezeket úgy adod körbe a rokonságban, ahogy kiestek a gépből.

    Tavaly háromszor utaztam barátokkal és mindháromszor már a hazaúton a telefonomon leválogattam a fotókat és egyet-egyet még picit szerkesztettem mobilos Lightroomban, aztán mehettek a megosztott albumba.

  • randras_83

    addikt

    válasz Kameleon5 #38023 üzenetére

    Tapasztalatból mondom, az eltárolt családi képek nagyon kis eséllyel kerülnek feldolgozásra, főleg ha fotósként dolgozol, akkor ott mindig az adott munka élvez prioritást, ha meg csak hobbi akkor a munka+család elviszi az időt. Nálam kb ha két héten belül nem került feldolgozásra akkor már csak akkor nyúltam hozzá, ha konkrétan kellett/kerestem valamit. Most karácsonykor folyamatosan fotóztunk párommal és kb aznap este mentek is fel a jpg-ek a családi Googlebe, mindenki boldog. :)

    @Varoz: biztos van olyan szitu amikor egy Sonyval valami miatt előnyben lennék, de ez mondjuk egy a százból. Régen Nikonos koromban még ment az adok-kapok a csapatban mert persze volt aki Sonyval volt aki Canonnal tolta, mára azt mondom, hogy kb pont mindegy mi van a kezedben, sokkal inkább beszélgetek a világítástechnikáról, mit arról, hogy melyik váz éppen mit tud és mennyiért, mert a végén úgyis az számít, hogy tudsz-e bánni a fénnyel vagy sem.
    Munka oldalról a vizuális környezetszennyezés miatt az átlag megrendelőnek kb mindegy, kép-kép tetszik vagy sem az eredmény.
    Anno volt lehetőségem PhaseOne 150MPX-es vázat kipróbálni, na ott azt mondom, hogy minden ami alatta van és vitatéma az kb vicc kategória.
    Kedvenc tanárom egyszer azt mondta, hogy minden ami nem műszaki gép az papírnehezék, mindegy mi van ráírva. :DDD :DDD

    https://www.flickr.com/randras83/

Új hozzászólás Aktív témák